Informasi lan Gambar Jenis Anjing Whippet

Informasi lan Gambar

Ana segawon Whippet sing putih karo putih lagi nyelehake ing karpet lan nganggo sabuk kothak. Nduwe kuping sing tetep ing sisih lan mripat sing bentuké almond coklat.

Melody, Whippet wadon umur 3 taun saka Yunani

Jeneng liya
  • Snapdog
Pangucapan

WIH resik Bocah cilik karo kirik Whippet putih lagi sumeleh ing pojokan kursi abang lan katon ngarep-arep. Sikile ngarep dawa.

lhasa apso campuran anak kirik
Browser sampeyan ora ndhukung label audio.
Katrangan

Whippet minangka pemandangan biasa sing katon padha karo sedulur kasebut Greyhound . Tengkorak dawa lan ramping kanthi jembar ing antarane kuping. Mucung dawa dawa meh ora mandheg, nancepake irung. Irung ireng, biru tuwa utawa coklat peteng, sing loro katon ireng banget. Untu kepethuk ing gunting gunting. Kuping sing cilik lan mawar kasebut ditahan, dilipat lan sepele nalika lagi semangat. Mripat sing bentuké lonjong wernane peteng. Sikil ngarepe lurus lan sikile kenthel, kucing utawa wedhus kaya. Buntute dawa, nunyuk tekan sawijining titik. Cithakan kasebut dikurangi sithik kanthi kurva munggah ndhuwur pungkasan, nganti paling ora hock. Dewclaws kadang dicopot. Jaket sing ringkes lan alus kasebut ana kabeh warna, kayata brindle, ireng, abang, fawn, macan putih utawa biru alus, kanthi warna padhet utawa campuran.





Temperamen

Whippet iku cerdas, urip, sayang, manis lan manut. Kanca sing setya banget iki sepi lan ayem ing omah. Whippet ora kudu dilatih kanthi kasar, amarga sensitif banget, kanthi fisik lan mental. Priksa manawa ngenalake macem-macem macem-macem sajrone latihan. Asil paling apik bakal digayuh kanthi nyakup game lan mlaku. Anjing-anjing iki apik kanggo bocah-bocah kanthi kabeh umur, yen bocah-bocah kasebut ora ngganggu omah utawa asu. Whippet resik, meh ora ambu ora enak, gampang dirawat lan gampang lelungan. Dheweke minangka pengawas sing apik lan bisa uga diwenehake karo wong liya. Dheweke bakal ngoyak lan mateni kucing lan kewan cilik liyane yen diwenehi kesempatan, nanging apik karo segawon liyane. Kucing rumah tangga sing digedhekake lan wis biasa bakal ditinggalake dhewe. Dheweke bisa digunakake kanggo mburu. Kepribadian Whippet sing manis nggawe dheweke dadi asu kanca sing apik. Whippet minangka sprinter paling dhuwur, ora ana tandhingane karo jinis liyane kanthi kemampuan kanggo nyepetake nganti cepet lan muter lan muter kanthi dexterity sing ora ana tandhingane. Sawetara bisa dadi angel kanggo pecah omah, nanging liyane kanthi cepet. Priksa manawa sampeyan pancen asu iki, yakin, konsisten pimpinan pimpinan kanggo ngindhari Sindrom Anjing Cilik lan masalah prilaku . Tansah eling, asu iku anjing, dudu manungsa . Priksa manawa sampeyan kudu nemoni naluri alami minangka kewan.

Dhuwur, Bobot

Dhuwur: Lanang 19 - 22 inci (47 - 56 cm) Wanita 18 - 21 inci (44 - 54 cm)
Bobot: Jalu 25 - 45 pon (11 - 21 kg)



Masalah Kesehatan

Rawan lara weteng lan masalah kulit.

Kahanan Urip

Jenis iki sensitif marang kadhemen. Nganggo jas disaranake ing mangsa adhem. Anjing-anjing iki bakal ora apa-apa ing apartemen yen cukup olahraga. Whippet tenang ing njero ruangan lan yard cilik bakal rampung.

Olahraga

Whippet sing dijaga minangka kewan ingon kudu duwe kesempatan rutin kanggo mbukak bebas ing lapangan sing mbukak (ing area sing aman) uga mlaku-mlaku saben dinane ing tali. Iki minangka pemandangan sing apik lan bakal ngoyak lan mateni kewan cilik mula pekarangan sing dipager iku penting.



Pangarep-arep Urip

Udakara 12-15 taun.

Ukuran uwuh

Udakara 4 nganti 8 anak kirik

Ngresiki

Mantel Whippet sing alus, apik lan cekak, gampang diopeni. Gosok biasa nganggo chamois sing lembab bakal dadi mantel terus. Sikat nganggo sikat rambut sing kuwat, lan adus mung yen perlu. Mantel Whippet sejatine bebas saka 'bau doggie'. Jenis iki minangka gudang rata-rata.

Asal Usul

Whippet dikembangake ing pungkasan abad kaping 19 liwat nyebrang Greyhound , ing Greyhound Italia , lan segawon jinis terer liyane. Jeneng kasebut asale saka ekspresi 'mecut iku,' tegese 'supaya cepet pindhah.' Whippet minangka balap trek sing luar biasa ing jarak sing cendhak, tekan kacepetan nganti 37 mil per jam (60 km saben jam), tekan kecepatan kasebut sajrone detik! Mupangatake asu kasebut minangka jinis judi sing nyenengake kanggo kelas ngisor ing Inggris lan Whippet dijuluki 'balap kuda wong miskin.' Whippet diakoni dening AKC ing taun 1888 lan Klub Kennel Inggris ing taun 1891. Sawetara bakat Whippet kalebu: moro, ndeleng, nonton, balap, prigel lan nggodho.

Klompok

Kidul, AKC Hound

Pangenalan
  • ACA = American Canine Association Inc.
  • ACR = Pendaptaran Canine Amerika
  • AKC = Klub Kennel Amerika
  • ANKC = Klub Kennel Nasional Australia
  • APRI = American Pet Registry, Inc.
  • CCR = Registrasi Canine Kanada
  • CKC = Klub Kennel Kanada
  • CKC = Klub Kennel Continental
  • DRA = Registrasi Anjing Amerika, Inc.
  • FCI = Fédération Cynologique Internationale
  • KCGB = Klub Kennel Inggris Raya
  • NAPR = Registri Purebred Amerika Utara, Inc.
  • NKC = Klub Kennel Nasional
  • NZKC = Klub Kennel Selandia Baru
  • UKC = Klub Kennel Bersatu
Aksi ditembak - Anjing Whippet brindle putih kanthi warna abu-abu ing lapangan. Nduwe buntut ceking dawa lan sikil dawa.

Jade kirik Whippet umur 14 minggu

Sisih tengen segawon Whippet putih lan abu-abu sing ngadeg ing sawah. Iki duwe awak ceking dawa kanthi lengkungan dhuwur. Kupinge sing dawa dijepit maneh lan moncone dawa.

Piper Whippet nalika mbukak!

Sisih tengen segawon Whippet brindle putih lan samak sing lagi ngadeg ing sawah. Iki katon nengen.

Tylko Ty Dina iki Whippet, foto saka Magda Kruszewska, Polandia

Sisih tengen segawon Whippet putih karo brindle sing lagi ngadeg ing sawahe lan katon ing sisih tengen. Kaki kiwa ing udhara.

Zoe the Moonlight Ypsylon, foto saka Magda Kruszewska, Polandia

Sisih kiwa Whippet ireng lan putih sing ana ing sisih bata. Wis nganggo krah abang lan nganggo tali. Anjing kasebut duwe lengkungan dhuwur, buntut dawa, sikil dawa lan moncong dawa kanthi irung ireng.

Tylko Ty Dina iki, foto duweni Magda Kruszewska, Polandia

campuran asu gunung swiss sing luwih gedhe
Whippet putih nganggo brindle lagi lungguh ing wiwitan jembatan lan katon ngarep-arep. Anjing kasebut kuru kanthi sikil ngarep lan kuping dawa dawa nemplek ing sisih kanthi moncong ceking.

Nganggo Whippet ireng lan putih nalika umure 1 taun

Sisih tengen putih karo Whippet coklat sing lagi lungguh ing kursi biru. Asu kasebut duwe sikil ngarep dawa lan moncong ceking.

Katon Whippet lungguh ing jembatan

Daphne the Whippet, foto kanthi idin saka Lagniappe Whippets lan Norwich Terriers

Waca conto Whippet liyane

  • Anjing Cilik vs.
  • Ngerti Tumindake Asu