Informasi lan Gambar Jenis Anjing Tamas

Informasi lan Gambar

Sisih tengen ngarep Anjing Tamaskan sing abu-abu, ireng lan putih sing ana ing njaba, katon ngarep, cangkeme mbukak lan ilate nongkrong. Kuping cilik lan irung ireng. Asu katon serigala.

Foto kanthi idin saka Daftar Dog Dog

  • Dolanan Trivia Asu!
  • Tes DNA Anjing
Katrangan

Anjing Tamaskan minangka asu sing bisa digunakake lan katon kaya atletik. Ukurane padha karo sedulure Shepherd Jerman, Tamas duwe penampilan kaya serigala kanthi jas sing kandel lan buntut sing lurus lan semak. Kasedhiya ing telung warna utama abu-abu abang, abu-abu serigala lan abu-abu ireng. Mripat katon kuning liwat kuning lan coklat, sanajan mripat entheng arang banget.

Temperamen

Tamas minangka asu kulawarga sing apik, alus karo bocah-bocah lan nampa segawon liyane. Kecerdasan sing dhuwur nggawe dheweke dadi asu sing bisa digunakake lan Tamas wis misuwur kanthi prigel lan patuh uga balapan sled. Anjing bungkus iki luwih seneng ora ditinggal dhewe suwene suwe. Iki luwih cocog kanggo perusahaan manungsa utawa asine liyane. Priksa manawa sampeyan minangka pimpinan segawon iki, nyedhiyakake akeh olahraga mental lan fisik saben dinane kanggo ngindhari kuatir pisah . Tujuane kanggo nglatih asu iki yaiku kanggo nggayuh status pimpinan. Minangka naluri alami yen asu duwe pesen ing bungkus . Nalika manungsa urip bebarengan karo segawon, kita bakal dadi pakunjarane. Paket kabeh kerja bareng ing pimpinan tunggal. Garis wis ditetepake kanthi jelas. Sampeyan lan kabeh manungsa liya kudu luwih dhuwur tinimbang karo segawon. Iku mung cara supaya hubungan sampeyan bisa sukses.





Dhuwur, Bobot

Dhuwur: Pria 25 - 28 inci (63 - 71 cm) Wanita 24-27 inci (61 - 66 cm)
Bobot: Lanang 66 - 99 pon (30 - 45 kg) Wanita 50 - 84 pon (23 - 38 kg)

Masalah Kesehatan

Epilepsi didiagnosis ing 3 asu, nanging kanthi breeds kanthi ati-ati, garis sing nindakake iki ora diidini berkembang. Uga ana sawetara segawon asu sing ditemokake minangka operator Degenerative Myelopathy (DM), mula saiki DNA nyoba kabeh asu ternak kanggo DM kanggo nyegah panandhang penyakit genetik kasebut. Leluhur Husky lan Shepherd Jerman kalorone ngalami displasia pinggul lan kanggo njaga saka kasebut Daftar Tamaskan negesake manawa kabeh stok pemuliaan bisa dicetak sadurunge kawin lan nganti saiki tetep rata-rata jinis 8.1.



Kahanan Urip

Dogs Tamas ora dianjurake kanggo urip ing apartemen yen ditinggal suwe nganti suwe bisa ngrusak utawa nyoba uwal. Dheweke kudu duwe kebon sing amba utawa paling ora diidini mbukak gratis saben dina.

Olahraga

Anjing Tamas banget aktif lan butuh olahraga sing akeh, kalebu a mlaku sadina, dawa, cepet utawa jogging. Dheweke bisa dipecat lan bakal bali yen wis trampil. Dheweke butuh latihan gratis lan uga olahraga amarga wis cerdas banget. Umume Asu Tamas gampang dilatih nanging asring wangkal. Dheweke bisa digarap ing Agility, Obedience, Freestyle Musical lan Narik.

Pangarep-arep Urip

Rata-rata 14-15 taun



Ukuran uwuh

Udakara 6 nganti 10 anak kirik

Ngresiki

Anjing Tamas butuh dandan sing sithik, bisa uga sikat kaping seminggu lan luwih akeh nalika moulting.

Asal Usul

Anjing Tamas asale saka Finlandia. Anjing jinis Husky diimpor saka Amerika Serikat ing wiwitan taun 1980an. Iki dicampur karo segawon liyane, kalebu Husky Siberia , Alaskan Malamute lan jumlah sithik Pangon Jerman . Tujuane yaiku nggawe anakan segawon sing katon kaya serigala lan duwe kecerdasan sing dhuwur lan katrampilan kerja sing apik. Paling anyar, kanggo nambah garis keturunan, asu-asu liyane sing asale saka jinis Husky dilebokake ing program pemuliaan. Saiki kolam gen wis ditambahi, peternak Tamas bisa nganakake mung kawin karo wong Tamas menyang Tamas lan nggawe asu anyar. Minat kanggo Anjing Tamas saya suwe saya mundhak lan saiki ana Anjing Tamas ing UK, AS lan saindenging Eropa, umume amarga upaya The Tamaskan Register, badan registrasi resmi.

Klompok

Artic

Pangenalan
  • ACA = Asosiasi Canine Amerika
  • APRI = American Pet Registry, Inc.
  • DRA = Registrasi Anjing Amerika, Inc.
  • TDR = Dhaptar Anjing Tamas
  • Ngerti Tumindake Asu