Informasi lan Gambar Jenis Anjing Slowakia Cuvac

Informasi lan Gambar

Kaloro segawon sing dilapisi kenthel, bocah diwasa lan kirik cilik - Bocah cilik Slovensky Cuvac lagi pasang ing suket ing jejere kirik Slovensky Cuvac. Loro-lorone ana cangkeme mbukak lan katon padha-padha mesem.

Slovensky Cuvac diwasa kanthi kirik

kirik sing lair lambe cekak
  • Dolanan Trivia Asu!
  • Tes DNA Anjing
Jeneng liya
  • Cuvac Slowakia
  • Slovensky Cuvac
  • Chuvach Slowakia
  • Tatransky Cuvac
  • Slovensky Kuvac
Pangucapan

ngunyah

Katrangan

Slovensky duwe gulu kuat sing dawane padha karo endhas. Dodo amba karo iga sing ditata kanthi apik. Paha lan pinggul otot. Rambut ing buntute kandhel. Jas putih duwe topcoat kandel ing jubin kandhel.





Temperamen

Cuvac Slowakia minangka wali kawanan sing kuwat, tenang, lan setya. Iki minangka bek sing ora wedi karo wilayah lan 'pak', manungsa utawa kewan. Anjing-anjing iki wis dikenal tresna banget karo anggota kulawarga dhewe, nanging dheweke malah curiga karo wong liya. Dheweke seneng banget karo bocah-bocah ing kulawarga dhewe. Cuvac minangka wali alami kulawarga, utamane bocah-bocah. Jenis iki bisa wangkal kanthi sifat mandiri, sing kudu diatasi kanthi latihan sing tepat, uga kanthi tegas, percaya diri, konsisten pimpinan pimpinan . Wis dikandhani yen Cuvac wis ngerti apa-apa, ora bakal lali. Jenis iki mbutuhake a pemilik dominan lan wong sing ngerti naluri wali wedhus. Iki dudu anakan kanggo pemilik ingon-ingon.

Dhuwur, Bobot

Bobot: 66 - 99 pon (30 - 45 kg)
Dhuwur: 22 - 27.5 inci (50 - 70 cm)



Masalah Kesehatan

-

Kahanan Urip

Slovensky Cuvac ora dianjurake kanggo urip apartemen. Anjing-anjing iki bakal paling apik ing peternakan utawa peternakan. Dheweke cukup aktif ing njero ruangan lan paling apik paling ora kanthi kebone wiyar. Dheweke paling apik ing kulawarga gedhe karo bocah-bocah, akeh papan lan ternak sing kudu dirawat.

Olahraga

Cuvac butuh olahraga saben dinane sing kuat. Yen ora aktif digunakake minangka wali kawanan, kudu ditindakake saben dina suwene mlaku cepet utawa jogging. Olahraga kudu mbantu ngatasi masalah ngunyah utawa nggali — kanthi pangarep-arep bisa ngilangake asu kasebut.



Pangarep-arep Urip

Udakara 11-13 taun

Ukuran uwuh

Udakara 4-8 anak kirik

Ngresiki

Cuvac Slowakia minangka juru musiman sing abot banget. Jaket sing kandhel kaya wol lan mbutuhake sikat lan adus nalika musim semi. Sikat asring kanggo nyuda rambut longgar sing ora dikarepake.

Asal Usul

Cuvac Slowakia kacathet kanthi apik wiwit abad kaping 17. Amarga serigala alon-alon ilang saka pagunungan Eropa lan praktik angon modern saiki, Cuvac meh dadi punah . Wong sing jenenge Dr Antonin Hruza saka Sekolah Kedokteran Hewan Brno nylametake keturunan kanthi program pemuliaan sing sukses sawise Perang Dunia II. Standar tinulis diadegake lan disetujoni ing taun 1964, lan jenis kasebut diakoni sacara internasional ing taun 1969. Slovensky padha karo Kuvasz, nanging Kuvasz minangka jenis sing rada gedhe. Iki minangka kanca populer ing Eropa Tengah, nanging isih langka. Jeneng jenis kasebut dieja Cuvac ing basa Czechoslovakian, nanging ejaan Inggris lan Jerman, Tchouvatch, nggambarake pengucapan (chew-votch). Sawetara talenta kanggo njaga wedhus nglawan srigala lan predator liyane, mburu game gedhe, patroli perbatasan lan nggoleki lan nylametake.

Klompok

Kewan Kewan

Pangenalan
  • ACA = American Canine Association Inc.
  • ACR = Pendaptaran Canine Amerika
  • AKC / FSS = Layanan Simpenan Yayasan Kennel American®Program
  • APRI = American Pet Registry, Inc.
  • CKC = Klub Kennel Continental
  • DRA = Registrasi Anjing Amerika, Inc.
  • FCI = Fédération Cynologique Internationale
  • NAPR = Registri Purebred Amerika Utara, Inc.
  • NKC = Klub Kennel Nasional
  • UKC = Klub Kennel Bersatu
Sisih kiwa ngarep segawon Slovensky Cuvac putih sing dilapisi sing lagi lungguh ing suket cedhak dalan watu, katon ngarep lan cangkeme rada mbukak. Irunge irung ireng, lambe ireng lan mripat lan kuping ireng sing nemplek ing sisih.

Anjing Cuvac Slowakia diwasa

Sisih tengen ngarep kirik cilik putih Slovensky Cuvac sing cilik lan alus sing lagi lungguh ing sadhuwure suket lan katon ing sisih tengen.

Kirik Cuvac Slowakia

  • Ngerti Tumindake Asu
  • Dhaptar Anjing Penjaga