Informasi lan Gambar Jenis Anjing Pembroke Welsh Corgi

Informasi lan Gambar

Tampilan sisih ngarep - Anjing sing ayu rupane, katon ireng lan putih Pembroke Corgi lagi lungguh ing rereget lan kripik kayu sing ndeleng lan ndeleng kamera. Cangkeme mbukak lan ilate metu.

Baozi the Pembroke Welsh Corgi umur 5 taun— 'Baozi minangka asu energi sing apik banget, manut, lan energi sing bisa dirasakake karo bocah-bocah.'

Jeneng liya
  • Welsh Corgi
  • Corgi
Pangucapan

PEM nggunakake-welsh-KOR-give Loro tan kanthi kirik Pembroke Welsh Corgi putih lungguh ing jubin jubin tan lan ana sak tas panganan asu ing sandhinge.

Browser sampeyan ora ndhukung label audio.
Katrangan

Pembroke Welsh Corgi dawane dawa (miturut awake dibandhingake karo sikil), asu murah tinimbang segawon lemah. Punggung iku jebule ora luwih dawa tinimbang sikil sing paling asu, yen mung mbandhingake. Tengkorak amba lan rata ing antarane kuping. Mandheg sedheng. Topline tingkat. Irung ireng lan rahang ketemu nganggo gigitan gunting. Mripat sing lonjong warna coklat gumantung karo warna jaket segawon. Rim mripat ireng. Kuping sing nduwure ukurane sedheng, tapering rada nganti titik bunder. Sikile cekak banget. Sikile bentuke lonjong. Dewclaws biasane dicopot. Anjing kasebut kala-kala kalairake tanpa buntut, lan bisa kecepet nalika buntut. Cathetan: ilegal buntut dock ing sebagian besar wilayah Eropa. Mantel dobel duwe jas cekak, kandel, tahan cuaca kanthi jas njaba sing luwih dawa lan luwih dawa. Sawetara Corgis lair kanthi jas sing luwih dawa diarani 'Corgi alus' utawa 'Corgi sing wis dawa rambut.' Anjing-anjing kasebut ora nggawe standar sing ditulis lan ora bisa ditampilake. Werna jas kalebu abang, sable, fawn, ireng lan samak kanthi tandha putih. Asring ana tandha putih ing sikil, dodo, gulu lan bagean saka moncong.





Sawetara prabédan antara Pembroke Welsh Corgi lan Cardigan Welsh Corgi yaiku buntute Pembroke asring digosok utawa dipotong nalika lair. Potong buntut iku ilegal ing pirang-pirang negara, lan uga ing negara sing sah, akeh wong sing ora nglereni buntut sing ditinggalake suwe banget. Kamangka Cardigan kanthi buntut dawa lan buntut ora ditampa ing standar tinulis. Pembroke biasane duwe sikil sing luwih kaku amarga awake ora dawa kaya awake Cardigan, kepala Pembroke umume bentuke irisan kuping luwih cilik lan luwih cedhak tinimbang Cardigan uga Pembroke cenderung luwih entheng tinimbang Cardigan.

Temperamen

Pembroke Welsh Corgi pancen cerdas, setia, bisa lan seneng nyenengke sing duwe. Corgis aktif banget lan apikan karo bocah-bocah, saumpama segawon kasebut ndeleng manungsa ing ndhuwur dheweke ing urutan rangkep. Protektif lan kuwat, dheweke nggawe penjaga sing apik, lan asu pertunjukan lan manut banget. Ati-ati karo wong liya, mesthine kudu mlaku kanthi bener sosialisasi lan dilatih nalika isih enom. Dheweke butuh manungsa supaya duwe tekad, pendekatan tresna sing konsisten , nuduhake kepemimpinan tenan nanging kalem karo tepat komunikasi canine manungsa kanggo ngindhari tindak tanduk sing nglindhungi minangka wong diwasa. Dheweke kadang nyoba angon wong kanthi nyelehake tumit, sanajan bisa lan kudu dilatih supaya ora nindakake iki. Pembroke cenderung saya akeh babakan lan nggawe pengawas sing apik. Yen sampeyan nemokake yen asu lagi nyalak supaya bisa komunikasi, sampeyan kudu nggoleki asu kasebut lan delengen katrampilan kepemimpinan . Ana asu sing lagi ngganggu sampeyan kanthi cara kasebut nuduhake pratandha masalah dominasi . Penangan manungsa kudu komunikasi karo segawon manawa agresif karo segawon liyane minangka prilaku sing ora dikarepake. Biasane apik karo kewan non-canine . Aja nganti Corgi dikembangake Sindrom Anjing Cilik .



Dhuwur, Bobot

Dhuwur: Pria 10 - 12 inci (25 - 30 cm) Wanita 10 - 12 inci (25 - 30 cm)
Bobot: lanang 24 - 31 pon (10 - 14 kg) Wanita 24 - 28 pon (11 - 13 kg)

Masalah Kesehatan

Rawan penyakit PRA, glaukoma lan punggung. Entuk bobot kanthi gampang. Aja kakehan ngombe yen dadi lemu bisa nyebabake masalah punggung.

Kahanan Urip

Corgis bakal apik ing apartemen yen cukup olahraga. Kanthi olahraga sing cukup bisa tenang ing njero omah, nanging bakal aktif banget yen kurang. Bakal ora apa-apa tanpa pekarangan anggere padha mlaku-mlaku saben dina.



Olahraga

Anjing cilik sing aktif kanthi normal, dheweke kudu tetep semangat. Dheweke kudu dijupuk a saben dina, mlaku dawa . Nalika mlaku-mlaku, segawon kudu digawe tumit ing sandhinge utawa ing mburine wong sing nyekel timbal, kaya ing pikirane segawon pimpinan kasebut ngarahake, lan pimpinan kasebut kudu dadi manungsa.

Pangarep-arep Urip

Udakara 12-15 taun.

Ukuran uwuh

Udakara 6 nganti 7 anak kirik

Ngresiki

Jas sing alus, sedheng, tahan banyu iku gampang diopeni. Sisir lan sikat nganggo sikat rambut sing kuwat, lan adus mung yen perlu. Mantel ngeculake kaping pindho saben taun.

Asal Usul

Cardigan Welsh Corgi luwih tuwa tinimbang Pembroke Welsh Corgi, kanthi Pembroke digiring metu saka Cardigan. Kaloro jinis Corgi bisa uga keturunan saka Keeshond , Pomeranian , Schipperkes lan ing Swedia Vallhund . Ana sing ujar manawa Cardigan sing luwih tuwa yaiku saka Cardiganshire sing digawa wong Kelt ing taun 1200 SM. Dene, para leluhur Pembroke dikenalake dening penenun Flemish menyang Kelt nalika taun 1100an. Kadhangkala, Cardigan lan Pembroke Welsh Corgis dijenengi lan dianggep dadi jinis sing padha nganti taun 1934, nalika hakim pertunjukan nganggep beda banget lan dipisahake dadi rong jinis. Sawise dipisahake, Pembroke dadi popularitas lan saiki nganti saiki luwih misuwur tinimbang Cardigan. Jeneng 'corgi' khusus kanggo jinis anakan asu ing Cymreig (Welsh). 'Anjing' ing Cymreig (Welsh) yaiku 'Ci' utawa yen kanthi mutasi alus 'Gi,' mula Corgi. Pembroke sejatine diakoni dening AKC setaun sadurunge Cardigan. Cardigan dikenal ing taun 1935 lan Pembroke ing taun 1934. Corgis digunakake minangka pembalap sapi, pemburu kutu lan penjaga pertanian. Dheweke ngeterake sapi kanthi nyalak lan nenggel ing tumit sapi tinimbang mung angon. Sikile asu sing sithik mbantu dheweke metu saka cara nyepak sapi.

Klompok

Herding, AKC Herding

Pangenalan
  • ACA = American Canine Association Inc.
  • ACR = Pendaptaran Canine Amerika
  • AKC = Klub Kennel Amerika
  • ANKC = Klub Kennel Nasional Australia
  • APRI = American Pet Registry, Inc.
  • CCR = Registrasi Canine Kanada
  • CKC = Klub Kennel Kanada
  • CKC = Klub Kennel Continental
  • DRA = Registrasi Anjing Amerika, Inc.
  • FCI = Fédération Cynologique Internationale
  • KCGB = Klub Kennel Inggris Raya
  • NAPR = Registri Purebred Amerika Utara, Inc.
  • NKC = Klub Kennel Nasional
  • NZKC = Klub Kennel Selandia Baru
  • UKC = Klub Kennel Bersatu
Tampilan sisih ngarep - Anjing sing ayu rupane, katon ireng lan putih Pembroke Corgi lagi lungguh ing rereget lan kripik kayu sing ndeleng lan ndeleng kamera. Cangkeme mbukak lan ilate metu.

Collins bocah Corgi

Tampilan sisih - Suku sikil cekak, kuping, ireng lan asile Pembroke Corgi ireng lan putih lagi ngadeg ing lumahing rereget. Ing mburine ana bangku kayu. Cangkeme mbukak lan ilate metu.

Nemo the Pembroke Welsh Corgi umur 1 taun

game dikembangke american pitbull terrier
Sisih mburi saka panting, sikil cekak, kupinge, samak karo segawon Pembroke Corgi ireng lan putih sing ngadeg ing kripik rereget lan kayu. Ing ngarepe ana bangku kayu. Wis katon nengen nengen.

Nemo the Pembroke Welsh Corgi umur 1 taun

Tampilan ngarep - Sawijining lemah, samak kanthi segawon Pembroke Welsh Corgi putih katon ing trotoar. Wis diarep-arep lan ketingal.

Nemo the Pembroke Welsh Corgi umur 1 taun

Tutup sisih ngarep - Bocah ireng lan putih kanthi kirik Pembroke Welsh Corgi tan ana ing langkah watu lan ana tanduran. Kepala Corgis diiringake ing sisih kiwa lan katon maju. Cangkeme dibukak.

Lucy the Pembroke Welsh Corgi

Tampilan ngarep - Anjing tricolor, ireng lan putih, sikil sikil cendhak ngadeg ing karpet kanthi ngarep.

Iki Chip, kirik Pembroke Welsh Corgi sing tricolor.

Sawetawis kanthi Pembroke Welsh Corgi pethak, mlaku ing mburine telung wedhus ing sawah. Ana wanita sing ngadeg ing mburine nalika Corgi mlayu ngubengi kewan pertanian.

'Abby minangka Pembroke Welsh Corgi sing ditampilake ing umur setaun. Dheweke pancen apikan lan apikan, lan apikan karo simbah. Dheweke seneng nyeluk tumit lan nyoba njaga supaya bisa kewan ing bagean halaman. Bapake jenenge Cowboy Giz lan ibune Katy Get Ur Gun. '

Tampilan profil kiwa liwat pager kawat- Panting, tan karo Pembroke Welsh Corgi putih katon ing sawah lan katon ing sisih kiwa.

Clarabel kanthi bangga ditampilake ing kene sing menang judhul angon kaping pisanan ing umur 9 wulan.

Wanita sing nganggo klambi burgundy sing diwaca - The Funny Farm - lagi tumungkul ing sandhinge karo asu Pembroke Welsh Corgi putih kanthi pita ijo lan cagak ing pucuke ing tangane. Ing sandhinge ana boneka wedhus mewah.

Clarabel the Pembroke Welsh Corgi nalika kelingan maneh

Sawo kang nganggo Pembroke Welsh Corgi putih lungguh ing peti sing ana pita ijo. Kandang kasebut dilebokake ing area menet mburi kendaraan. Ana dolanan mewah ijo ing ngarepe kurungan lan tas tangan kulit lan kendhi banyu ing sisih kiwa.

Clarabel the Pembroke Welsh Corgi menang judhul angon kaping pisanan ing umur 9 wulan

Kincir nganggo Pembroke Welsh Corgi putih turu ing kranjang anyaman.

Clarabel the Pembroke Welsh Corgi mulih sawise dina sukses

Clarabel the Pembroke Welsh Corgi metu wengi

Waca conto liyane saka Pembroke Welsh Corgi

  • Anjing Cilik vs.
  • Ngerti Tumindake Asu
  • Angon Anjing
  • Anjing Corgi: Patung Antik sing Dikoleksi