Informasi lan Gambar Anakan Gembala Australia Miniatur

Informasi lan Gambar

Tampilan ngarep - Anjing cilik rambut ireng, ireng lan ireng rambut ireng lan ireng katon alus lan alus, kupinge ngadeg lan lempitan ing irunge, irung ireng, mripat sing peteng ndablek ing sisih mesem karo kamera nalika lungguh ing lemah ing ndhuwur watu cilik putih.

'Iki Lewis, uga dikenal kanthi jeneng Lewey ing umur 1 1/2 taun. Dheweke sregep, apikan asu lan kanca sing apik. Dheweke pancen cerdas lan tresna banget. Aku durung nate weruh segawon sing luwih urip lan urip! Bobot kira-kira 10 kilogram lan ing sak mripat mripat cilik. Akhir-akhir iki dheweke nulungi anak wadon karo 'angon' pitik bali menyang pena. '

Jeneng liya
  • Pangon Amerika Miniatur
  • Gembala Australia Miniatur Amerika Utara
  • Pangon Mini Australia
  • Gembala Aussie Miniatur
  • Pangon Amerika Utara
  • Mini Aussie
  • Pangon Aussie Mini
  • Pangon Australia Teacup
  • Pangon Aussie Teacup
Pangucapan

min-ee-uh-cher aw-streyl-yuh n shep-erd

Katrangan

Miniatur Australia Shepherd (Amerika Utara Miniatur Australia Shepherd) duwe jas dawa medium. Kasedhiya nganggo warna biru utawa abang, tricolor abang utawa ireng, kabeh nganggo tandha putih lan / utawa samak. Rambut ing kuping lan mripat ora kudu putih. Jas kasebut bisa lurus utawa rada kenceng, lan kudune ana wulu ing sisih mburi sikil, lan tutup lan gulu ing gulu. Rambut ing endhas, sisih ngarep forelegs lan ing njaba kupinge luwih cekak tinimbang jas liyane. Kantor mburi padha dawa karo ngarep. Sisih ndhuwur tengkorak cukup dipotong lan resik. Sikile lonjong lan kompak. Lambene ora nyandhang ing rahang ngisor.





Temperamen

Gembala Australia sing miniatur minangka anak kirik sing gampang ditrapake lan seneng main. Wani, setya lan tresno, dheweke dadi kanca bocah sing apik banget karo bocah sing aktif. Kanca lan wali sing setya. Sregep banget, lincah lan tliti, dheweke kepengin nyenengke kanthi rasa kaping enem babagan kekarepane pemilik. Gembala Australia Miniatur pancen cerdas lan gampang dilatih. Dheweke bisa dadi gemeter lan ngrusak yen ditinggal dhewekan kakehan tanpa cukup olahraga mental lan fisik . Dheweke butuh kerjaan, amarga anakan iki cerdas banget, aktif mula gampang bosen. Sosialisasi asu sampeyan nalika kirik supaya ora curiga karo wong liya. Sawetara seneng nyelehake tumit wong kanggo nyoba ngonceki. Dheweke kudu diwulang angon manungsa ora bisa ditampa. Kanca sing apik, uga seneng nyedhiyakake saham cilik. Dheweke buruh sing sepi. Jenis iki biasane ora agresif karo asu. Priksa manawa sampeyan asu iki, yakin, konsisten pimpinan pimpinan kanggo ngindhari Sindrom Anjing Cilik , manungsa mlebu masalah prilaku . Tansah eling, asu iku anjing, dudu manungsa . Priksa manawa bisa nemokake naluri alami minangka kewan.

Dhuwur, Bobot

Dhuwur Dolanan: 10 - 14 inci (26 - 36 cm)
Bobot Dolanan: 7 - 20 pon (3 - 9 kg)
Dhuwur Miniatur: 13 - 18 inci (33 - 46 cm)
Bobot Miniatur: 15 - 35 pon (6 - 16 kg)



Ana tumpang tindih ing dolanan amarga Dolanan sing gagah bisa bobote luwih saka Mini sing langsing.

Masalah Kesehatan

Gen kanggo warna merle sing apik uga nggawa faktor buta / budheg. Iki bisa ditulis mung ing salib merle / merle. Sebagéyan utama angon Amérika Lor Australia Miniatur Lorle yaiku macem-macem heterozygous (siji wong tuwa padha, sing liyane kuwat) lan gabungan kasebut ora beresiko nemoni masalah kesehatan khusus amarga pewarnaan. Priksa manawa mriksa pangrungon ing anak kirik merle. Masalah pinggul lan mata bisa kedadeyan. Priksa manawa bocah lan empan kirik wis dites lan wis disertifikasi sadurunge tuku kirik. Sawetara segawon angon nggawa gen MDR1 sing nggawe sensitif marang obat-obatan tartamtu sing ora bisa diwenehi asu liyane, nanging yen dites positif kanggo gen iki bisa mateni.

Kahanan Urip

Gembala Australia Miniatur bakal nindakake apa-apa ing apartemen yen cukup digunakake. Dheweke umume aktif ing njero ruangan lan ora masalah karo kebon cilik. Jenis iki bakal apik ing iklim sing adhem.



Olahraga

Mini Aussie kudu ditindakake saben dina, mlaku dawa . Anjing cilik sing energik iki butuh olahraga sing kuat supaya tetep bugar, utawa luwih becik, sawetara karya nyata sing kudu ditindakake.

Pangarep-arep Urip

Udakara 12-13 taun

Ukuran uwuh

Udakara 2 nganti 6 anak kirik

Ngresiki

Mantel Gembala Australia Miniatur gampang dirawat lan ora perlu digatekake. Sikat sok-sok nganggo sikat sikat rambut lan adus mung yen perlu. Jenis iki minangka gudang rata-rata.

Asal Usul

Program pemuliaan kanggo pangembang Miniatur Australia Shepherd (American North Miniatur Australia Shepherd) diwiwiti ing taun 1968 kanthi nggunakake sithik Pangon Australia . Peternak ngasilake ukurane kanggo ngasilake segawon sing luwih cilik lan saiki terus ngupayakake ngasilake gambar pangilon saka Pangon Australia kanthi ukuran sing cocog karo gaya urip saiki, tanpa ngorbanake naluri, kemampuan utawa karaktere.

Klub utama ing AS yaiku Miniatur Klub Australia ing Amerika Serikat. MASCUSA, minangka klub induk, wis njaluk petisi ing Kennel Club Amerika kanggo dilebokake ing AKC. Proses panriman menyang AKC diwiwiti kanthi registrasi menyang Layanan Saham Yayasan AKC. Klub Gembala Australia Australia wis nampa Miniatur Gembala Australia ONLY yen Miniatur ganti jenenge lan ora duwe referensi apa wae kanggo Pangon Australia utawa sejarahe. Akeh pamilik Shepherd Australia Miniatur sing ndaftar karo AKC FSS. Jeneng resmi AKC yaiku Miniatur American Shepherd.

Klompok

Angon

Pangenalan
  • ACA = American Canine Association Inc.
  • APRI = American Pet Registry, Inc.
  • ASDR = Registrasi Anjing Saham Amerika
  • DRA = Registrasi Anjing Amerika, Inc.
  • MASCA = Klub Pangon Australia sing paling cilik ing Amerika
  • MASCUSA = Klub Australia Miniatur ing Amerika Serikat
  • NSDR = Registrasi Anjing Saham Nasional
Ireng-kuping ireng kanthi coklat lan putih Miniatur Gembala Australia lagi lungguh ing suket. Cangkeme mbukak lan ilate metu. Mripat iki duwe siji mripat biru lan siji mripat coklat.

Phoebe the Shepherd Dolanan Australia ing umur 3 taun

Tampilan sisih - Coklat kanthi kirik Miniatur Australia Shepherd cilik sing putih lan putih lagi ndhelik ing karpet. Ana mburi amben segawon ijo. Anjing kasebut katon ing sisih tengen saka mripat.

Cooper, kirik Angon Australia Miniatur umure umur 11 minggu

Gembala Miniatur Australia kanthi warna abu-abu coklat, cokelat, ireng lan putih, ngadeg ing njaba ing ndhuwur tangga.

Vera the Shepherd Mini Australia umur 6 wulan— 'Vera duweni kepribadian sing hebat. Dheweke seneng banget lan seneng main. Dheweke asu apik. '

Loro Gembala Australia Miniatur lungguh jejer ing sangisore wit kanthi rereget. Anjing ing sisih kiwa tricolored lan segawon ing sisih tengen katon ireng, abu-abu lan putih

Foto duweni saka Miniatur Australia Shepherd Club of America

Ditembak sirah - Putih mripat putih kanthi ireng lan coklat kirik Miniatur Australia Shepherd lagi sumeleh ing njaba. Irungé wernané jambon lan ireng.

Iki minangka Roo, angon Miniatur Australia sing bermata biru saka Wee Mini Aussies saka California Kidul, umur 8 wulan.

Tricolor bermata biru putih lan ireng kanthi coklat Toy Australia Shepherd ngadeg ing sikile mburi ing pose ngemis ing trotoar. Cakar ngarepe ana ing awang-awang.

'Zoe minangka Gembala Australia Dolanan. Dheweke umure meh 9 wulan ing gambar iki. Dheweke uga asu cilik sing aktif banget, lan uga pinter! Dheweke mung bakal trik sing wis dakwulang yen ana panganan sing ana gandhengane. Dheweke seneng main karo kucing kita Simba lan Pug Bindi, umur rong taun. Zoe seneng main karo bola tenis mini, lan luwih milih ngunyah karpet banjur balung mamah sing malih , yaiku salah sawijining kebiasaan sing ala, bareng munggah ing meja piknik cilik putri lan nyolong panganan . Ing gambar Zoe 'melambai,' salah sawijining trik sing luwih anyar. '

wates collie jerman mixha mix
Kancil kulit putih karo Mainan Shepherd Australia sing putih lagi lungguh ing jubin putih lan ndeleng. Kupinge duwe rambut sing adoh banget.

'Iki anak kirik Angon Australia Mainan Jaxi. Dheweke umur 4 1/2 wulan ing gambar iki, bobote 11 kilogram. '

Mini tricolor kanthi putih lan coklat Miniatur Gembala Australia lagi masang wedhi kanthi ember kastil wedhi kuning ing ngarepe.

Dakota Gembala Australia Miniatur sing nyelehake ing wedhi kanthi ember kastil wedhi kuning

Gembala putih sing putih ireng lan coklat ireng lan coklat Shepherd Australia lagi lungguh ing suketan kanthi sirahe miring ing sisih kiwa katon ngarep.

Dakota Gembala Australia Miniatur

Loro kirik Angon Australia Piala ing njero kranjang anyaman ireng banjur mlumpat ing sisih, ana ireng, ireng lan putih lan bocah cilik, abu-abu lan putih.

Anak kirik Shepherd Australia Teacup umur 3 wulan, foto saka City Slickers Ranch

Waca conto liyane saka Gembala Australia Miniatur