Tetep Naga Banyu Tionghoa minangka Pets

Informasi lan Gambar

Loro Naga Banyu Cina padha ngadeg ing sisih ndhuwur wit-witan sing ana ing ndhuwur siji-sijine. Siji sing diarep-arep lan sijine sing liyane ngiwa.

'Iki minangka naga banyu Cina loro, Cosmo lan Eona.'

Jeneng liya

Physignathus Cocincinus

Naga Banyu





Naga Banyu Ijo

Naga Banyu Asia



Naga Banyu Thailand

Jinis

Reptil getih kadhemen

gambar campuran bulldog pitbull amerika
Temperamen

Naga Banyu Tionghoa misuwur minangka salah sawijining jinis kadal paling ramah. Dheweke seneng ora ana ing kandhang lan ditangani saben dina. Dheweke uga dianggep dadi kewan sing luwih sosial mula disaranake duwe luwih saka siji Naga Banyu Cina ing kandhang sing padha. Amarga ana naga wong lanang China sing diwasa naga asring gelut, ora disaranake nyelehake loro lanang ing kandhang sing padha.



Ukurane

Biasane wong lanang udakara udakara telung kaki

Wanita biasane umure udakara rong kaki

Omah

Kanggo ngurus Naga Banyu Tionghoa, dheweke butuh pager gedhe sing paling ora 55 galon. Priksa manawa paling sethithik 6 kaki lan paling dawa 4-6 kaki. Dheweke seneng munggah, dadi manawa sampeyan tuku kurungan sing dhuwur lan nyedhiyakake cabang utawa level supaya bisa munggah. Dheweke uga seneng suhu panas, lembab, dadi priksa manawa suhu dikontrol udakara 80 derajat fahrenheit lan asor uga nganti udakara 80 persen. Dheweke uga luwih seneng adus lan rendhem ing banyu saengga nyedhiyakake wajan banyu saring akeh sing bisa dipanjat bisa dadi ide sing apik. Ganti wajan banyu paling ora saben rong nganti telung dina. Sampeyan uga apike nyalahake kandhang nganggo botol banyu semprotan supaya asor tetep tetep dhuwur.

Resik-resik

Ngresiki tank paling ora sepisan seminggu lan ganti piring banyu sing gedhe kanggo adus paling sithik saben dina.

Ngresiki

Ora ana syarat ngresiki utawa adus kanggo kadal iki. Priksa manawa lingkungane resik lan dheweke bakal tetep resik.

Mangan

Naga Banyu Cina bisa dipakani macem-macem serangga uga macem-macem sayuran lan woh-wohan. Kanggo kadal bayi, disaranake dipangan sapisan dina, lan kadal diwasa disaranake diwenehi panganan loro utawa kaping telu saben dina. Kanggo kabeh serangga, disaranake sampeyan tuku saka toko pet tinimbang nangkep ing njaba. Iki ngalangi penyakit apa wae supaya kadal ora lara. Dheweke bisa mangan cacing, jangkrik, cacing kupu, belalang, cacing tanah, cacing lilin, lan walang. Sawetara uga seneng mangan panganan cilik, pakan kéwan, lan tikus jambon. Sayuran seger kudu diwenehake lan kalebu udakara 10-15 persen panganan. Woh-wohan seger ing tangan liyane kudu ditawakake luwih sithik tinimbang sayuran, minangka panganan. Sayuran populer kanggo panganan Naga Banyu China kalebu sayuran sawi, dandelion, sayuran ijo, kacang ijo, parsnips, ubi jalar, lan labu. Woh-wohan populer kalebu raspberry, strawberry, manggis, melon, ara, lan pepaya. Naga Banyu Tionghoa uga kudu asring nggunakake suplemen Kalsium lan Vitamin D3. Suplemen kasebut biasane ana ing botol semprotan sing bisa disemprotake ing panganan. Umume para pengasuh cenderung menehi tambahan suplemen vitamin lan mineral seminggu.

Olahraga

Kadal kasebut ora mbutuhake olahraga apa wae yen wis duwe cabang lan barang-barang sing bisa ditekuk ing kandhang. Nanging, dheweke isih kudu digawa metu saka kandhang kanthi rutin lan kudu ditangani kanthi rutin supaya bisa digunakake kanggo wong liya lan ora agresif. Dheweke dikenal minangka salah sawijining spesies kadal sing paling apik yen wis diwenehi perhatian.

Pangarep-arep Urip

Udakara 10-15 taun

Masalah Kesehatan

Sanajan Naga Banyu Tionghoa asring sehat, mesthi ana sawetara faktor kesehatan sing kudu dielingi. Masalah kesehatan sing paling umum bisa diduweni kalebu busut tutuk, kelainan nutrisi lan metabolisme, penyakit lan parasit infeksi, infeksi kulit, lan Naga Air Tionghoa wanita, distocia. Umume masalah kesehatan kasebut bisa dihindari kanthi nggawe manawa papan dununge resik lan entuk kabeh vitamin lan mineral uga panganan sing sehat.

kirik campuran husky lan pitbull
Gestation

Naga Banyu Cina minangka lapisan endhog. Umur kasebut umure udakara 2 taun. Musim kawin kasebut yaiku pungkasan mangsa salju utawa awal musim semi.

Asal Usul

Naga Banyu Tionghoa asale saka rong negara utama, China lan India. Amarga seneng nglangi lan ngubengi banyu, kadal iki biasane ditemokake ing sacedhake lepen lan tlaga sing panas lan lembab. Dheweke cukup males lan cenderung lungguh ing wit-witan utawa ing pinggir pantai nalika mangan macem-macem serangga. Biasane cukup tenang, kajaba rumangsa diancam utawa wedi. Nalika dheweke rumangsa ora aman, kadal iki bakal ndhelikake ing njero banyu nganti 25 menit utawa bakal nglangi ing papan sing krasa aman.

  • Pets
  • Kabeh Makhluk
  • Kirim Pet Sampeyan!
  • Keandalan Asu karo Kewan sing Ora Bisa Anjing
  • Keandalan segawon karo bocah
  • Dogs Combativeness karo Dog liyane
  • Keandalan Dogs Karo Wong Asing