Informasi lan Gambar Jenis Anjing Kangal

Informasi lan Gambar

Profil Kanan - Anjing asu tan Kangal lagi ngadeg ing salju ing sacedhake omah tan.

Pascal Anjing Kangal Turki umur 2 taun urip ing Turki.

  • Dolanan Trivia Asu!
  • Tes DNA Anjing
Jeneng liya
  • Koil
  • Karabash
  • Asu Kangal Turki
Pangucapan

kahng al

Katrangan

Anjing Kangal minangka segawon gedhe, kuat, lan wulu, ukuran lan proporsi wis berkembang alami minangka asil saka terus digunakake ing Turki minangka wali nglawan predator. Endhas amba lan cukup amba kanthi kuping gulung. Anjing Kangal sing proporsional kanthi proporsional rada luwih dawa (diukur saka prosternum nganti tekan bokong) tinimbang dhuwure (diukur saka withers menyang lemah), lan dawa sikil ngarep (diukur saka sikut menyang lemah) kudu padha karo luwih saka separo saka dhuwur asu kasebut. Buntut, sing biasane digulung, ngrampungake siluet sing khas. Anjing Kangal duwe jas dobel sing cukup cekak lan kandhel. Anjing Kangal duwe topeng ireng lan kuping ireng ireng sing kontras karo warna awak kabeh sing bisa beda-beda wiwit entheng nganti abu-abu. Bekas bekas luka utawa bukti-bukti cedera liyane amarga kerja ing lapangan ora kena diukum.





Temperamen

Anjing Kangal khas iku sing paling utama a asu wali Simpenan lan nduwe sipat khas asu kasebut - waspada, teritorial lan pertahanan kewan ingon utawa kulawarga manungsa sing wis ana gandhengane. Anjing Kangal duwe kekuwatan, kecepatan lan keberanian kanggo nyegat lan ngadhepi ancaman wedhuse wedhus lan wedhus sing dijaga ing Turki lan Donya Anyar. Kangal Dogs luwih seneng meden-medeni predator, nanging bakal duwe posisi fisik lan uga nyerang yen prelu. Kangal Dogs duwe ati-ati naluri asu aneh nanging biasane ora seneng karo wong. Dheweke rada kasedhiya karo wong liya, nanging setya lan tresna karo kulawarga. Tujuane kanggo nglatih asu iki yaiku entuk status pimpinan paket . Minangka naluri alami yen asu duwe pesen ing bungkus . Nalika kita manungsa urip karo segawon , kita dadi bungkusane. Paket kabeh kerja bareng ing pimpinan tunggal. Garis wis ditetepake kanthi jelas lan aturan wis disetel. Amarga a asu komunikasi dheweke ora seneng karo tuwuh lan pungkasane nyakot, kabeh manungsa liya kudu luwih dhuwur tinimbang karo segawon. Manungsa kudu nggawe keputusan, dudu segawon. Iku mung cara sampeyan hubungan karo asu sampeyan bisa sukses kanthi lengkap.

pitbull irung abang dicampur karo usil
Dhuwur, Bobot

Dhuwur: Pria 30 - 32 inci (77 - 86 cm) Wanita 28 - 30 inci (72 - 77 cm)
Bobot: Lanang 110 - 145 pon (50 - 66 kg) Wanita 90 - 120 pon (41 - 54 kg)



Masalah Kesehatan

-

Kahanan Urip

Anjing Kangal ora dianjurake kanggo urip apartemen. Iki cukup ora aktif ing njero ruangan lan bakal paling apik paling ora sithik kebone kebon. Anjing Kangal kanthi alami proteksi, nanging luwih 'orientasi wong' tinimbang umume penjaga ternak liyane. Anjing Kangal sing sosialisasi umume ora agresif tumrap masarakat, lan utamane tresna marang bocah-bocah - nanging jinis kasebut ora ngakoni wates properti. Bakal ngumbara, nyerang segawon sing kesasar, lan bisa uga agresif tumrap manungsa penyusup , utamane ing wayah wengi. Pager sing apik iku penting banget.

Olahraga

Jenis iki butuh olahraga lan stimulasi mental. Anjing sing digunakake kanthi hektar bakal ngleksanani awake dhewe kanthi muter ing properti lan nglindhungi ternak. Anjing kulawarga butuh mlaku saben dinane , jogging utawa roto lan sosialisasi ing omah, amarga yen ora ana gaweyan, mula ora bakal ngleksanani mental lan fisik sing cukup lan bisa uga angel ditindakake. Nalika mlaku-mlaku, segawon kudu digawe tumit ing sandhinge utawa ing mburine wong sing nyekel timbal, kaya ing pikirane segawon pimpinan kasebut ngarahake, lan pimpinan kasebut kudu dadi manungsa.



Pangarep-arep Urip

Udakara 12-15 taun

Ukuran uwuh

5 - 10 anak kirik

gambar coonhound ireng lan tan
Ngresiki

Jenis iki mbutuhake dandan sithik. Jaket kasebut kudu disikat nalika musim kaping pindho saben taun. Sampeyan bisa lolos kanthi ora nggatekake kabeh taun. Anjing Kangal minangka juru boros mangsan lan abot.

Asal Usul

Masyarakat Turki negesake: Anjing Kangal minangka jinis penjaga kawanan kuno, sing ana gandhengane karo segawon jinis mastiff awal sing digambarake ing seni Asyur. Jenis kasebut dijenengi kanggo Distrik Kangal, Propinsi Sivas, ing Turki tengah, sing asale asale. Sanajan trah iki wis suwe digandhengake karo kulawarga Aga Kangal, pamilik tanah gedhe lan panguwasa, mayoritas dikembangke dening warga desa sing bangga banget karo kemampuan segawon kanggo njaga wedhus lan wedhus saka predator tradisional kayata serigala, bear lan jackal. Isolasi relatif saka wilayah Sivas-Kangal njaga Anjing Kangal bebas saka trah silang lan nyebabake anane alamiah kanthi keseragaman sing katon, prilaku lan prilaku. Sanajan asale regional, akeh wong Turki sing nganggep Anjing Kangal minangka asu nasionale. Pamrentah lan institusi akademik Turki ngoperasikake kennel breeding ing endi Kangal Dogs dikembangke lan silsilah dijaga kanthi tliti. Anjing Kangal wis ditampilake ing prangko lan koin Turki. Anjing Kangal pisanan dilaporake ing literatur anjing Amerika Utara lan Amerika Utara dening David lan Judith Nelson, wong Amerika sing sinau babagan asu kasebut nalika manggon ing Turki. Nelsons ngimpor Kangal Dog pertama menyang Amerika Serikat ing taun 1985. Anjing iki, lan impor sabanjure, nyedhiyakake dhasar kanggo Anjing Kangal ing Amerika Serikat. Anjing Kangal sejatine asale saka propinsi Sivas lan kutha Kangal.

Alexa cavalier king charles spanielslika

Wong liya negesake: jenis iki pisanan dikembangake ing sisih kulon dening Charmian Steele lan liyane ing Inggris. Kangal kaping pisanan mlebu Inggris ing taun 1965. Sampah kaping pisanan lair ing taun 1967. Keturunan kasebut diarani Anatolian (Karrabash) Dog Shepherd. Banjur, ana sing nggawa asu pinto saka Anatolia lan nggawa perselisihan lan pamisahan ing klub kasebut, lan pamisahan antarane peternak Kangal (Karrabash) lan peternak Anjing Angon Anatolia.

Sawetara wong ngumumake kabeh asu angon Turki dadi siji jinis, ing Pangon Anatolia , nanging Anjing Kangal Turki sejatine diarani minangka jinis sing beda saka segawon angon Turki umum. Ekspor Anjing Kangal murni saka Turki wis dikendhaleni lan saiki meh dilarang. Kondisi sejarah sing terisolasi ing wilayah Sivas-Kangal nyebabake Pangembangan Anjing Kangal minangka jenis sing beda-beda, sing wis dinyatakake minangka Anjing Nasional Turki lan harta nasional. Anjing-anjing Kangal Turki sejatine minangka sing paling penting lan isih kalebu angon. Klub Anjing Kangal saka Amerika terus ngupayakake supaya bisa ngatasi watesan impor. Anjing sing diimpor dianggep migunani banget kanggo kontribusine ing kolam genetik ing Amerika Serikat.

Klompok

Kewan Kewan

Pangenalan
  • ACA = Asosiasi Canine Amerika
  • ACR = Pendaptaran Canine Amerika
  • APRI = American Pet Registry, Inc.
  • CKC = Klub Kennel Continental
  • DRA = Registrasi Anjing Amerika, Inc.
  • KDCA = Klub Anjing Kangal Amerika
  • NKC = Klub Kennel Nasional
  • UKC = Klub Kennel Bersatu
Anjing Kangal ing prangko Turki sing jambon. Anjing kasebut ngadeg ing suket lan ana omah putih kanthi atap abang ing mburine.

Anjing Kangal ing prangko Turki

Anjing Kangal ing prangko Turki. Tampilan sisih segawon ing latar mburi biru.

Iki minangka prangko Turki sing nggambarake kambing koki sing paling disenengi saka Turki, asu Kangal.

Kangal Coin sing ditanggepi pamrentah Turki. Tampilan sisih segawon kanthi buntut lan segawon katon maneh

Koin Kangal sing diterbitake pamrentah Turki.

Anjing Anjing Kangal lagi ngadeg ing salju lan ana wanita ing ngarepe nyekel cabang sing godhong-godhongan garing.

Pascal Anjing Kangal Turki umur 2 taun urip ing Turki.

dhaptar anakan jenis a nganti z
Anjing Anjing Kangal lagi ngadeg ing salju lan lagi ndilat irunge

Pascal Anjing Kangal Turki umur 2 taun urip ing Turki.

Waca conto liyane babagan Anjing Kangal

  • Gambar Anjing Kangal 1
  • Ngerti Tumindake Asu
  • Dhaptar Anjing Penjaga
  • Dhaptar Dogs Jenis Wali Kewan