Informasi lan Gambar Jenis Anjing Jindo

Informasi lan Gambar

Katon katon ayu lan asu Jindo putih ngadeg ing suket, cangkeme mbukak lan ilate metu

Angela si Jindo

  • Dolanan Trivia Asu!
  • Tes DNA Anjing
Jeneng liya
  • Jindo Korea
  • Asu Jindo
Pangucapan

-

Katrangan

Mantel Jindo nganggo warna putih, kuning, abang, abang lan putih, samak, samak lan putih, ireng, ireng lan coklat, lan brindle.





Temperamen

Jindo minangka segawon jinis spitz ukuran medium sing asale saka Pulo Jindo ing Korea. Mirip karo sing luwih cilik Shiba Inu lan luwih gedhe Akita , asline dikembangake kanggo game moro sekecil tikus nganti gedhe kaya rusa. Meh kabeh Jindos duwe kekarepan sing kuat (sanajan sing katon manut) lan duwe pikiran mandhiri. Dheweke seneng roaming lan dheweke pancen bebas. Dheweke cenderung dadi jinis sing dominan, nyoba ngupayakake cara dhewe-dhewe, lan bisa uga protèktif banget saka wong sing dikasihi lan wilayah. Amarga sifat kasebut, Jindos ora disaranake kanggo pamilik sing durung duwe pengalaman. Kaya umume jinis independen, dheweke butuh ( lan tuwuh ing sangisore ) tenan lan maha nangani lan konsistensi. Pamilik kudu atur aturan lan tetep karo wong-wong mau. Pamilik sing entuk pakurmatan marang Jindo bakal diganjar kasetyan lan manut sing ora ana tandhingane. Kaya dene kabeh jinis, watake Jindo beda-beda kanthi kualitas anakan lan lingkungan. Jindo khas seneng banget karo wong sing dikasihi lan diwenehake karo wong liya. Jindo khas ora bakal nuduhake rasa sayang marang wong sing lagi wae ketemu. Paling ekspresif, iku grapyak kanthi cara sing alus. Iki minangka pengawas sing apik banget lan bakal njaga omah lan kulawarga nganti tiwas yen prelu. Sosialisasi awal kanggo wong liya sing grapyak, segawon liyane, kucing , lan utamane bocah-bocah disaranake banget amarga Jindos kanthi naluri nglindhungi lan duwe pemicu korban sing dhuwur. Amarga drive mangsane, umume ora bisa dipercaya ing sekitar kewan sing luwih cilik kayata hamster lan terwelu .Di Korea, ora ana undang-undang tali lan Jindos diidini mlaku-mlaku kanthi bebas. Mung agresi kasebut biasane ditujokake menyang asu liyane lan mung minangka sarana netepake dominasi utawa wilayah.

pira anak kirik sing bisa diduweni ing yorkie
Dhuwur, Bobot

Dhuwur: Pria 18 - 25 inci (48 - 65 cm) Wanita 16 - 22 inci (41 - 58 cm)
Bobot: Lanang 35 - 50 pon (16 - 23 kg) Wanita 25 - 40 pon (11 - 18 kg)



Masalah Kesehatan

Jindo minangka asu sing cukup sehat. Hipotiroidisme bisa dadi masalah.

Kahanan Urip

Jindo kudu diidini manggon ing njero omah karo kulawarga lan ora katut ing pekarangan sing bisa nggawe piala amarga bosen utawa kesepian. Jindos wis dingerteni ukuran tembok utawa pager sing dhuwure 8 kaki. Kaya mandhiri, gegayuhan sing kapisan yaiku karo sing duwe. Anggere mlaku mlaku cukup, Jindos bisa dadi warga apartemen sing kepenak amarga kepenak ing alam. Jindos bakal ngresiki awake kaya kucing supaya awake tetep resik. Dheweke gampang banget kanggo omah.

Olahraga

Jindos butuh kamar kanggo obah. Anjing-anjing iki seneng mlaku-mlaku lan mriksa wilayahe (sing umume cukup jembar). Kajaba yen ora trampil ngeling-eling, mula disaranake supaya Jindos bisa mlaku kanthi mandhiri amarga bisa drive mangsa . Minimal rong dina saben dina, 30 menit mlaku cepet perlu lan kudu cukup supaya Jindo seneng. Nalika mlaku-mlaku, aja nganti asu kasebut mlaku ing ngarepe manungsa, amarga iku naluriine supaya pimpinan bisa ndhisiki. Sanajan Jindos ora misuwur amarga katrampilan njupuk, dheweke bisa dilatih njupuk sing uga minangka bentuk olahraga sing apik. Dolanan tug-of-war karo Jindo ora disaranake kajaba sing duwe omah mesthi bakal menang.



Pangarep-arep Urip

Udakara 12-15 taun

Ukuran uwuh

Udakara 4 nganti 8 anak kirik

Ngresiki

Jindo duwe jas dobel sing kandhang kaping pindho saben taun. Sajrone musim ngeculake, kudu luwih ati-ati marang jas. Mandi anget bisa mbantu proses kasebut. Nyikat saben dina perlu kanggo nyopot jas ngisor. Yen ora, siyap-siyap kanggo muter jas ngisor.

Asal Usul

Jindo aslinipun dikembangke ing Pulo Jindo ing Korea kidul kidul pirang-pirang abad kepungkur. Dheweke dikembangke kanggo mburu babi hutan, terwelu, badger lan rusa, makarya kanthi kelompok utawa dhewe-dhewe. Jindo minangka ciri khas supaya nggawa mangsane, banjur bali menyang sing duwe supaya bisa nggawa. Jindos pisanan diwiwiti ing Amerika Serikat ing taun 1980an. Jindo dilindhungi undhang-undhang Korea minangka monumen nasional. Kesetiaan lan rasa tresnane sing legendaris kanggo bendarane, sipate cepet, kecerdasan sing dhuwur lan keberanian sing ora bisa digawe Jindo minangka jinis asu sing paling populer ing Korea.

anak kirik campuran dachshund maltese didol
Klompok

Amarga dheweke asale dikembangake kanggo mburu lan ngewangi sing duwe ing peternakan, dheweke bisa uga dianggep minangka generasi sing makarya.

AKC - Klompok Non-Olahraga

Pangenalan
  • AKC = Klub Kennel Amerika
  • DRA = Registrasi Anjing Amerika, Inc.
  • NAPR = Registri Purebred Amerika Utara, Inc.
Sawo semu abang kanthi Jindo putih ngadeg ing trotoar katon waspada.

Kobe the Jindo nalika umur 5 taun

Jindo putih sing lagi minger, ngadeg ing trotoar ing jejere wit. Ana geger abang mawar ing sisih mburi.

Hei, Jindo

laboratorium cokelat campuran anak kirik
Close Up - Jindo abang ngadeg ing geladak kayu ing ngarep omah.

Steve Jindo Korea

Coklat cilik kanthi Kirik Jindo ireng lan putih lagi lungguh ing lumahing aluminium karo ana segawon sing nggawa peti ing mburi.

Victoria, Jindo umur telung minggu, dadi kirik

Close Up - Coklat kanthi kirik Jindo ireng lan putih lagi lungguh ing lumahing aluminium. Ana asu sing nggawa peti ing mburine

Victoria, Jindo umur telung minggu, dadi kirik

Anjing gedhe, segawon semak abang kanthi prick cilik, mripat peteng lan buntut dering sing nggulung ing sisih mburi ngadeg ing njaba.

'Seneng iku uber-alpha wadon Jindo ing San Diego ditampilake ing kene nalika umur 4 taun. Dheweke pancen wareg lan luar biasa manis lan maha tresna, yen kakange lan mbakyune ngerti papane ... lan manungsa ing kulawargane njaga panganan, olahraga lan untu disapu kanthi apik! Wengi-wengi, dheweke lan sedulur-sedulur ngluncurake pesta moro sing ditinggal ing latar mburi alas sing gedhe lan alas meh ora duwe satwa. Seneng ngancani, offleash, sing duwe jogging 5k saben dina ing pantai. Nanging dheweke seneng banget mlaku-mlaku sajrone 30 menit liwat lingkungan kasebut. Dheweke isih nganggep awake dhewe minangka tawon ratu sawise 4 taun: dene sing duwe dilatih seduluré kanggo mlaku-mlaku ing sandhinge, dheweke wis nyelehake andhuk kanggo nyoba mulang marang Jindo sing keras kepala iki. Nanging iki entuk mupangat: yen pemilik kesel banget kanggo ngatur rumah tangga, Happy luwih seneng nanggung tanggung jawab kasebut. '

Kethok karo Jindo putih ngadeg ing sangarepe gedhong gedhong gedhe. Cangkeme mbukak lan ilate metu

Kobe the Jindo- 'Kobe wani lan pinter, setya lan hormat. Kobe pancen Jindo paling apik sing durung nate duwe hak istimewa kanggo olahraga lan nikmati. Dheweke minangka spesimen sing sampurna saka jenis iki. Ing gambar iki sampeyan bisa ndeleng kepiye tata cara Kobe. Aku duwe dheweke ngeculake tali ing blvd Wilshire. nalika njupuk foto langsung. Kita uga njupuk posisi kaping 3 ing pertunjukan asu Jindo ing LA maneh ing taun 1998. Kobe lan pasangane Madala duwe siji kirik sing bisa dideleng ing ngisor iki. Kangen bocah lanang iku, 'Kobe the Jindo' sing misuwur. Nanging, saiki aku duwe putu wadon lan dheweke ayu banget. '

Bocah karo Jindo putih lagi lungguh ing kursi ing sacedhake Jindo liyane sing lagi ngglethak. Sirahe miring, cangkeme mbukak lan ilat rada nemplek

Kobe the Jindo nalika isih enom karo kanca sisik Madala ing mburine.

Tan Jindo lagi glethak ing sandhinge Jindo putih. Kalorone padha nyawang bocah kirik Jindo putih

Kobe the Jindo karo kanca sekelas Madala lan kirik kasebut.

gambar pyrenees putih sing apik
Tan Jindo lagi glethak suket lan ana kirik Jindo putih lungguh ing sandhinge. Ana bangunan putih kanthi atap abang ing mburine.

Kobe the Jindo karo kirik

Waca conto liyane babagan Jindo

  • Gambar Jindo 1
  • Dhaptar Anjing Penjaga