Informasi lan Gambar Jenis Anjing Hipedia

Informasi lan Gambar

Sawetawis kanthi basa Jawa sing putih lan ireng lagi lungguh ing watu cilik kanthi watu sing luwih gagah banget. Cangkeme mbukak lan ilate metu

Coby, wong Jawa sable perak umur 4 taun, foto saka MistyTrails Hipedia

Jeneng liya
  • Wong jawa
  • Anjing Sutra Havana
  • Bichon Hipedia
Pangucapan

ha-vuh-NEEZ Anjing cilik ireng nganggo abah sing ngadeg ing njaba ing blacktop ing ngarep bangunan perpustakaan kuning lawas.

Browser sampeyan ora ndhukung label audio.
Katrangan

Yen ora nate primped, clipping utawa ngowahi kanthi cara apa wae, wong-wong Jawa menehi kesan kasar ing segawon asu. Sikil kuwat lan ngidini gerakan bebas lan gampang. Mripat sing peteng lan buntut dawa ditutupi rambut dawa lan sutra. Jas sing beda-beda beda-beda wiwit nganggo kriting nganti kriting nganti nganggo kabel. Jas kord kasebut diakoni dening AKC (American Kennel Club) lan CKC (Canadian Kennel Club). Hipedia minangka jenis sing dilapisi kaping pindho kanthi rambut alus, ana ing jas njaba lan jas. Jaket diwasa umume 6 nganti 8 inci, lan duwe kemiringan mutiara. Sawetara wong Hawa nggawa gen resesif sing cekak. Yen loro wong diwasa kanthi gen resesif iki duwe uwuh kirik , bisa uga ana sawetara anak kirik sing bakal lair jas Gamelan . Wong Jawa kanthi jas sing cendhak ora bisa ditampilake, amarga iku salah banget ing ajang pertunjukan. Sawetara ngarani jeneng wong Hipedia sing lair nganggo jubah cekak Shinese. Rim mripat, irung lan lambe ireng ireng ing kabeh warna kajaba segawon coklat sejatine. Wong Heball kasedhiya kanthi warna apa wae, kalebu krim, emas, putih, perak, biru lan ireng. Uga parti lan tricolor. Ing Amerika Utara, kabeh warna diakoni ora ana pilihan kanggo warna liyane. Ireng lan coklat minangka warna sing disenengi karo peternak Amerika Utara. A coklat Wong jawa kudu paling sethithik nutupi rambut coklat 1 inci (2,6 cm). Coklat uga duwe mata ijo utawa kuning. Ing sawetara negara Eropa, segawon ireng lan coklat ora mesthi dikenal, nanging segawon ireng uga wis dingerteni pirang-pirang taun, lan segawon coklat saiki wis dikenal. Lakune pancen unik, nengsemake lan ”apik, 'sing negesake watak seneng wong Jawa. Buntut digawa munggah ing sisih mburi nalika mlaku-mlaku. Jenis kasebut kalebu jinis fisik lan konstitusi sing sehat. Wong Jawa kenceng banget, lan sanajan jinis cilik, iki rapuh utawa ora kakehan.





Temperamen

Basa jawa minangka asu kanca alami, lembut lan responsif. Dheweke dadi wong liya sing raket banget lan duwe anak sing apik. Asih banget lan dolanan kanthi kapinteran sing dhuwur, segawon sing nyenengake iki grapyak banget lan bakal akur karo kabeh wong kalebu wong liya, segawon , kucing lan kéwan ingon liyane . Dheweke gampang dilatih manut. Anjing penasaran iki seneng mirsani apa sing kedadeyan. Iki sensitif karo swarane lan ora bakal ngrungokake yen ngerteni yen dheweke luwih kuat tinimbang sing duwe, nanging uga ora bakal nanggapi disiplin sing angel. Pamilik kudu tenang, nanging duwe panguwasa alam. Wong Jawa duwe reputasi dawa minangka asu sirkus, bisa uga amarga cepet sinau lan seneng nindakake perkara kanggo wong. Sawetara cenderung babakan akeh, amarga bisa diwulang supaya ora nindakake perkara kasebut, dudu watake akeh babakan. Luwih becik sampeyan mulang supaya aja gogog tanpa prelu nalika isih enom supaya ora dadi pakulinan. Hipedia minangka segawon nonton sing apik, priksa manawa bakal menehi tandha yen ana pengunjung, nanging bakal cepet nampani tamu yen sampeyan nampani. Sawetara segawon sing durung dipasyarakatake kanthi bener bisa uga duwe rasa isin ing wong liya, nanging iki dudu ciri khas saka jenis iki. Hipedia urip kanggo saben tembung lan tumindak sampeyan. Dheweke kudune ora isin utawa isin agresif —Yen wis ana, asil saka a manungsa sing ora nyedhiyakake kepemimpinan paket sing tepat lan / utawa ora nganggep asu kaya asu, nanging manungsa biasane . Wong Jawa ora nuduhake rasa pengecut, sanajan ukurane. Aja ngidini wong Jawa berkembang Sindrom Anjing Cilik .

Dhuwur, Bobot

Dhuwur: 8 - 11 inci (20 - 28 cm)
Bobot: 7 - 13 pon (3 - 6 kg)



Masalah Kesehatan

Iki minangka jinis umure sing sehat banget, nanging, kabeh jinis umure umure pungkasane duwe masalah kesehatan. Sawetara rawan PRA (Atrofi Retina Progresif), mripat poodle, katarak pusaka remaja, Chonrdodyplasia, kemewahan patellar (kneecaps dislokasi), Penyakit Penyakit Legg-Calve Perthes, jantung, ati lan ginjel, budheg sepihak lan bilateral, Sebaceous Adentis (SA), kejang lan kulit garing.

Kahanan Urip

Basa jawa cocog kanggo urip ing apartemen. Dheweke aktif banget ing njero omah lan ora bakal apa-apa tanpa kebon omah. Wong jawa lair kanggo manggon ing omah sampeyan, lan ora ing teras utawa kennel, nanging ing wektu sing padha, dheweke butuh olahraga sing akeh.

Olahraga

Anjing cilik sing dolanan iki duwe panjaluk olahraga kanthi rata-rata. Jenis iki kudu dijupuk saben dina mlaku-mlaku . Nalika mlaku-mlaku, priksa manawa tumit segawon ing pucuk. Minangka naluri kanggo segawon supaya bisa migrasi saben dinane lan duwe pimpinan, lan ing pikirane pimpinan kasebut menehi dalan. Iki penting banget kanggo ningkatake kewan sing seimbang lan seimbang.



Pangarep-arep Urip

Udakara 14-15 taun

Ukuran uwuh

1 - 9 anak kirik, rata-rata 4

Ngresiki

Kanggo kewan ingon, jas kasebut bisa dikethok cekak supaya luwih gampang. Yen jas dijaga tetep dawa kudu disapu lan disikat paling ora seminggu kaping pindho. Ana losyen sing kasedhiya kanggo nyegah rambut ora pisah. Jaket kanthi kabel kudu ati-ati khusus . Asu ora lair nganggo jas kord. Iki minangka gaya rambut rambut sing dipilih. Sampeyan bisa tali klambi utawa nyikat jas. Tanpa ngresiki asu, jas bakal dadi kekacoan. Mantel gulung uga gaya sing dikendhaleni manungsa. Klip rambut sing berlebihan saka antarane bantalan sikil. Kaki kasebut bisa uga dipotong supaya katon bunder. Tampilake asu kudu dandan luwih akeh. Ora ana sing ngeculake, mula rambut sing wis mati kudu dicopot nganggo sikat. Priksa mripat lan kuping kanthi rutin. Yen kuping ora dijaga resik, mula kena infeksi kuping. Kaendahane Hinese kanthi rapi yaiku dheweke isih katon repot lan ora peduli. Yen sampeyan wis biasa segawon kanggo motong kuku wiwit umur kirik, dheweke kudu nampa rutinitas kasebut nalika wis diwasa. Gigi kudu disapu saben minggu, lan iki uga paling apik minangka kirik. Jenis iki apik kanggo panandhang alergi. Dheweke minangka segawon hypo-alergen sing ora ngeculake. Nanging, wong Jawa (basa Jawa sing lahir karo jas sing cekak) sing duwe jas luwih kaya segawon rata-rata lan bisa dibandhingake karo Kupu Kupu , aja ngeculake. Dipercaya, nanging durung dikonfirmasi 100%, ora beda karo wong Haira sing dawa rambute, wong-wong sing nganggo rambut cekak ora nganggo hypo-alergenik lan mula ora dadi pilihan sing apik kanggo penderita alergi.

Asal Usul

Sawise revolusi Prancis, Kuba lan Rusia, wong-wong H Belanda meh meh punah . Saiki langka ing Kuba, jenis kasebut ngalami krisis nganti taun 1900-an, nanging saiki saya misuwur, amarga ana sawetara wong sing percaya karo jinis kasebut sing aktif kampanye nglestarekake ing AS. Anjing iki kalebu kulawarga segawon sing diarani Bichons . Tembung Prancis Bichon Frize tegese 'asu fleecy' utawa 'segawon kriting.' 'Bichon' nuduhake tampilan jenggot saka jenis iki, amarga tembung 'barbichon' tegese jenggot cilik, dene tembung 'Frize' tegese kriting. Basa Bichon Hipedia diwiwiti ing Kuba saka jinis sadurunge sing dikenal kanthi jeneng Blanquito de la Habana (uga diarani Anjing Sutera Hipedia - saiki wis punah) Wong Bichon Hipedia nghias lan ngurmati omah-omah wong Kuba bangsawan sajrone abad kaping 18 lan 19. Lapichs Bichon digawa menyang Kuba ing abad kaping 17 saka Eropa sing diadaptasi karo iklim lan adat istiadat Kuba. Pungkasane, kahanan kasebut nglairake segawon liyane, luwih cilik tinimbang sadurunge, kanthi jas putih kanthi tekstur sutra. Asu iki yaiku Blanquito de la Habana. Ing abad kaping 19, wong Kuba seneng karo Poodles Prancis lan Jerman, sing dilintasi karo Blanquito sing ana saiki kanggo nggawe Bichon Hinese saiki. Ing pangembangan Basa Jawa, Blanquito luwih dominan tinimbang Poodle. Basa Jawa Bichon diwiwiti ing abad kaping 19 (1800-11899). Bab iki terus dikembangke ing Kuba wiwit abad kaping 20 (1900-1999) lan dadi kewan ingon-ingon utawa kulawarga pilihan kanggo kulawarga Kuba. Ngembangake wong jawa ing Amerika Serikat diwiwiti wiwit taun 1970an. Ing taun 1960-an akeh wong Kuba sing pindhah menyang Amerika Serikat. Umume para pengungsi Kuba manggon ing Florida lan ana sing nggawa ingon-ingon (Hipedia). Peternak A.S., Bu Goodale nylametake jenis kasebut saka kepunahan. Dheweke ngiklanake ing koran Florida, lan nemokake loro utawa telu kulawarga imigran sing nggawa H Dutch saka Kuba nggawa kertas. Saka dheweke, Ibu Goodale entuk 6 Bichon Hipedia kanthi silsilah: wanita kanthi 4 anak wedok, lan lanang enom sing ora ana gandhengane. Mengko dheweke bisa entuk 5 wong lanang maneh saka Costa Rica. Minangka peternak sing duwe pengalaman, Bu Goodale wiwit nggarap 11 asu kasebut. Garis pertamane muncul ing taun 1974. UKC ngakoni ing taun 1991. AKC ngakoni ing taun 1996. CKC (Klub Kennel Kanada) ngakoni ing taun 2001. Udakara taun 1980, sawetara peternak Jerman wiwit nemokake kirik sing ditutupi ganjil ing kucing nganggo Hipedia biasa . Nalika bocah-bocah kasebut diwasa, dheweke ora tuwuh jas kaya kanca-kanca liyane. Dheweke duwe wulu ing rok, buntut, sikil, dada lan kuping - rambut liyane sing isih cedhak ora ana. Dheweke aneh banget duwe jas sing mulus. Para peternak bisa bebarengan lan nemokake manawa kedadeyan kasebut ing liya-liyane basa Herby lan dudu mutasi genetik sing ana ing siji sampah, nanging ana sawetara wong H Belanda sing dadi gen resesif. Asu-anjing iki diarani Gamelan nganggo basa jawa , nanging wis njupuk jeneng Basa Jawa ing endi wae. Basa jawa sing ditutupi cendhak ora bisa ditampilake utawa bisa diturunake, nanging sehat banget.

Klompok

Dolanan

Pangenalan
  • ACA = American Canine Association Inc.
  • ACR = Pendaptaran Canine Amerika
  • AKC = Klub Kennel Amerika
  • ANKC = Klub Kennel Nasional Australia
  • APRI = American Pet Registry, Inc.
  • CKC = Klub Kennel Kanada
  • CKC = Klub Kennel Continental
  • DRA = Registrasi Anjing Amerika, Inc.
  • FCI = Fédération Cynologique Internationale
  • KCGB = Klub Kennel Inggris Raya
  • NAPR = Registri Purebred Amerika Utara, Inc.
  • NKC = Klub Kennel Nasional
  • UKC = Klub Kennel Bersatu

Mung wong-wong Walanda sing ndaftar ing Klub Asli H Asli (OHC) sing bisa ndhaptar UKC. Wong Heball uga diakoni dening American Lare Breed Association.

Pitung wong Jawa lagi lungguh lan ndhelik ing kursi plastik / bangku panyimpenan kanthi pager kayu ing mburine

Jazz wong Haced sing dilapisi kriting kanthi mantel cekak.

Kirik ireng lan coklat kanthi kirik H jawa putih lagi lungguh ing latar mburi abang. Cangkeme mbukak lan ilate metu

Kru ing MistyTrails H basa — Reo ing 1,5 taun, Conchita ing 1 taun, Purdy 4 wulan, Lucy lan Splash 3 wulan, Sebastion umur 3 taun lan Catreeya umur 4 taun

Wong jawa putih lagi lungguh ing meja ngresiki sing katon konten lan seneng karo ilate sing metu.

Anak kirik jawa ing umur 8 minggu, foto saka MistyTrails Hipedia

Papat wong Jawa kanthi warna-warna padha ngadeg ing suket. Wong telu mau ngadeg ing sadhuwure selang banyu biru.

Zorro, diajukake dening MistyTrails Hipedia — Sire Zorro asale saka Spanyol. Anjing iki pancen selaras karo standar CKC lan AKC kanggo Hipedia.

apa coyotes berkembang karo asu
Wong Jawa sing ireng lan putih ndhelik ing sandhinge Heball putih ing teras watu gendera.

Tuladhane pesta coklat, pewter putih, biru, lan basa H ireng ireng. Rong warna paling langka ing jinis basa Jawa yaiku pewter biru lan pesta coklat. Werna lan warna ireng kasebut asline dudu bagean saka standar trah. Foto duweni MistyTrails Hipedia lan Elite Hipedia

Bocah-bocah kirik wong jawa mangan ing mangkuk panganan ing jubin putih ing jubin putih.

Pablo karo Salida Salida minangka wong Jawa Kuba murni, diimpor lan diduweni dening Alida Wasmuth, foto kanthi idin saka MistyTrails Habaya

Profil Kanan - Wong Jawa Korded ngadeg ing wedhi lan ndeleng

Wong jawa bisa duwe siji kirik ing siji sampah, yaiku 3, 4, utawa 5 anak kirik. Nenem dianggep minangka sampah gedhe kanggo wong Jawa. Aku duwe pirang-pirang 7-anak kirik, sawetara 8-kirik kirik lan siji 9-anak kirik. Foto duweni MistyTrails Hipedia

Sawijining kulit putih nganggo basa jawa ireng sing nganggo gandhewo ing simpul ndhuwur, nyelehake ing bantal coklat ing meja sing katon.

Basa Jawa Kord MBIS CKC Grand Ch. Juara Eks / AKC / Juara Intl Eddie Murphy ing MistyTrails CGN, Anjing # 1 ing Kanada. Foto duweni MistyTrails Hipedia Agustus 2012

Catreeya umur 10 taun— 'Dheweke dadi ibu saka 11 anak kirik Juara lan menang Veteran Terbaik ing Pertunjukan Khusus. Dheweke dikembangke dening MistyTrails Hipedia. ' Diduweni lan ditresnani dening Steven Ballantyne

Waca conto liyane saka Hipedia

  • Anjing Cilik vs.
  • Ngerti Tumindake Asu