Informasi lan Gambar Jenis Anjing Pyrenees Great

Informasi lan Gambar

Pyrenees Agung ngadeg ing suket sing katon seneng kanthi ilat.

Tacoma saka garis kerja (kiwa) karo Tundra saka garis pertunjukan (nengen) dadi asu penjaga kawanan.

Jeneng liya
  • Asu Gunung Pyrenean
  • Asu Gunung Pyrenees
  • Asu Pyrenean
  • Patou
Pangucapan

greyt pir-uh-neez Anak kirik Pyrenees Agung nyelehake ing ngarep pager rantai ing jero asu ruangan.

Browser sampeyan ora ndhukung label audio.
Katrangan

Pyrenees Agung uga dikenal minangka Anjing Gunung Pyrenean. Dawane segawon rada dawa tinimbang dhuwure. Endhas bentuke irisan nganggo mahkota sing rada bunder lan padha karo proporsi awak liyane. Garis mburi level. Muncung udakara padha karo tengkorak mburi. Tengkorak amba kaya dawane dawane pipi rata. Ora ana mandheg sing jelas. Irung lan lambe ireng. Untu kepenak ing gunting utawa gigitan level. Mripat coklat peteng, ukuran medium duwe almond lan miring. Kuping sing wernane coklat peteng, digawa endhek, rata lan cedhak sirahe, dibunderake ing pucuke, lan kira-kira level mripat. Dodo cukup jembar. Buntut sing apik wulu kasebut kasedhiya ing tumpukan lan bisa digawa mudhun utawa munggah ing punggung rodha nalika asu kasebut bungah. Kadhangkala ana bengkok ing pungkasan buntut. Great Pyrenees duwe dewclaws ing sikil ngarep lan dewclaw dobel ing sikil mburi. Anjing kasebut duwe jas dobel sing tahan cuaca. Jaket ngisor padhet, apik lan wol, lan jas njaba dawa, kandel, kasar lan rata. Ana mane ing pundhak lan gulu sing luwih jelas ing asu lanang. Ana wulu ing buntut lan ing mburi sikil. Lambang putih padhet utawa putih padhet kanthi warna kuning, abu-abu serigala, coklat semu utawa kuning pucat.





Temperamen

Pyrenees Agung minangka wali sing nduweni kemampuan sing apik lan kuat, pengabdian kanggo kulawargane, lan rada waspada karo wong liya - manungsa lan anjing. Iki asring digunakake kanggo njaga ternak. Yen ora diprovokasi, tenang, sopan santun lan rada serius. Wani, setya banget lan manut. Lemah lan tresno karo sing ditresnani. Pengabdian kanggo kulawarga sanajan kudu ngorbanake dhiri. Iki lembut banget karo kulawarga lan anak-anake. Paling apik karo bocah-bocah nalika diasuh karo bocah-bocah, lan yen ora digunakake minangka pengawal wedhus kerja sosialisasi iku apik karo wong, papan lan swara. Iki nduweni sifat mandhiri, lan bisa uga nyoba dominasi pamilik sing kurang aman utawa lemah lembut , lan / utawa pemilik sing nganggep asu kasebut kaya manungsa, dadi wangkal utawa wilayah . Pamilik kudu tenan, nanging kalem , yakin lan konsisten karo segawon. Aturan nyetel asu kudu ngetutake lan tetep nemplek. Pyrenees Agung minangka buruh sing serius, nanging mandhiri banget. Sabar nalika latihan Pyrenees Agung, amarga bisa uga rada angel. Yen ditinggal dhewe ing omah tanpa jumlah sing cukup olahraga lan utawa kepemimpinan bisa ngrusak . Pyrenees Gedhe apik karo kewan non-canine , lan biasane tresna kucing . Segawon iki durung diwasa nganti umure udakara 2 taun. Sawetara ora apik lan bisa nglangut. Dheweke butuh pemilik sing ngerti lan praktek dogmanship alam . Pyrenees Besar cenderung gonggongan asring lan sawetara cenderung drool lan slobber.

Dhuwur, Bobot

Dhuwur: Lane 27 - 32 inci (69 - 81 cm) Wanita 25 - 29 inci (63 - 74 cm) iku rata-rata dhuwure, nanging sawetara Pyrenees nganti 40 inci (1 meter)
Bobot: lanang saka 100 pon (45 kg) Wanita saka 85 pon (38 kg)



shih tzu schnauzer campuran anak kirik
Masalah Kesehatan

Rawan kembung , displasia pinggul, balung kanker , patel mewah. Bisa ngalami masalah kulit nalika hawa panas banget.

Kahanan Urip

Anjing-anjing kasebut ora dianjurake kanggo urip ing apartemen lan paling apik nggunakake yard ukuran nganti gedhe. Dheweke butuh papan, nanging adaptasi apik kanggo urip kulawarga. Dheweke pancen ora aktif ing njero omah, nanging butuh olahraga rutin ing njobo. Pager iku kudu dilakoni amarga bisa ngumbara nggoleki tapel wates karo wilayah sing diyakini. Kirik banget aktif lan bisa uga cenderung ngumbara utawa uwal. Luwih milih iklim sing adhem.

Olahraga

Pyrenees butuh akeh olahraga supaya tetep bugar. Yen ora aktif dadi wali, mula kudu diawasi saben dina suwene mlaku cepet .



Pangarep-arep Urip

Udakara 10-12 taun

Ukuran uwuh

Udakara 6 nganti 12 anak kirik

tukang angon Jerman dicampur karo chow
Ngresiki

Nyikat rutin mantel dawa sing dawa bakal tetep kondhisi, nanging segawon kudu dijaga nalika asu ngeculake jubah sing kandhel. Jaket njaba ora kasut kajaba ana burr, foxtail utawa barang njaba liyane sing nemplek ing jas. Iki bisa dadi masalah kanggo asu kerja ing njaba. Sawetara pamilik milih nyukur jubah nalika musim panas supaya ora kedadeyan, nanging ati-ati sunar srengenge . Siram utawa shampoo garing yen prelu. Great Pys ngeculake kabeh taun, nanging sepisan banget ditindakake saben taun.

Asal Usul

Pyrenees Besar asale ing Asia Tengah utawa Siberia. Keturunan keturunan saka Kuvasz Hongaria lan ing Maremma-Abruzzese . Pyrenees uga sedulur saka Bernard , nyumbang kanggo pangembangane. Wis sejarah dawa minangka segawon wedhus wedhus. Asu-asu kasebut menyang Eropa Pyrenees Agung tetep ana ing wilayah pegunungan sing dhuwur nganti abad tengahan, nalika jenis kasebut kanthi bertahap dadi popularitas karo bangsawan Prancis minangka asu penjaga. Ing pungkasan abad kaping 17, saben bangsawan Prancis kepengin duwe. Bersenjata nganggo kerah spiky lan jas sing kandel, Pyrenees Agung nglindhungi wedhus sing rentan saka predator kayata srigala lan bear. Great Pyrenees wis kabukten dadi trah serbaguna sing bisa digunakake minangka asu penyelamat longsor, minangka penarik kranjang, segawon sled, minangka asu pak plancong, wali kawanan, asu perang, lan kulawarga lan properti. AKC resmi ngakoni Pyrenees Agung ing taun 1933.

Klompok

Flock Guard, AKC Nggarap

Chihuahua nyampur ireng lan putih
Pangenalan
  • ACA = American Canine Association Inc.
  • ACR = Pendaptaran Canine Amerika
  • AKC = Klub Kennel Amerika
  • ANKC = Klub Kennel Nasional Australia
  • APRI = American Pet Registry, Inc.
  • CKC = Klub Kennel Kanada
  • CKC = Klub Kennel Continental
  • DRA = Registrasi Anjing Amerika, Inc.
  • FCI = Fédération Cynologique Internationale
  • KCGB = Klub Kennel Inggris Raya
  • NAPR = Registry Purebred Amerika Utara, Inc.
  • NKC = Klub Kennel Nasional
  • NZKC = Klub Kennel Selandia Baru
  • UKC = Klub Kennel Bersatu
Wanita sing nganggo klambi ngadeg ing mburi segawon putih gedhe ing acara.

Tacoma (aka Taco) minangka kirik nalika umur 12 minggu

Loro Pyrenees Agung ngadeg maneh ing sisih mburi kanthi suket wit ing mburine.

Foto duweni Majesta Agung Pyrenees

Loro Pyrenees Besar lagi glethak ing sacedhake wedhus wedhus sing pitu.

'Tundra (kiwa) saka garis asu pertunjukan, lan Tacoma (nengen) saka garis kerja, padha-padha nyambut gawe dadi pengawal ing peternakan. Tundra duwe jas sing kandel banget. Nalika makarya, bolongan lan teken kejiret ing jas lan kudu dikerjakake utawa dipotong. Tacoma, ing tangan liyane, duwe jas sing luwih tipis. Isine isih kenthel dibandhingake karo jinis, nanging luwih tipis tinimbang jaket pertunjukan Tundra. Burrs lan teken ora gampang kejiret ing jas. Tundra, saka garis pertunjukan, ora waspada karo wong liya tinimbang Tacoma. Tacoma luwih seneng ngganggu wong liya, dheweke tetep adoh lan ngubengi wong kasebut utawa tetep nyalak lan nggegetake buntute ing wektu sing padha. Tundra (nampilake garis) isih ngati-ati karo wong liya, nanging dheweke luwih seneng mlaku dibedhol tinimbang Tacoma. Arang banget, Tacoma bakal nyedhaki wong liyo sing bakal dibelai. Dheweke njaga jarak, babakan, nanging ora nuduhake tanda-tanda agresi fisik. Ing wayah wengi Tacoma kayane luwih jaga tinimbang Tundra Tundra bakal asring nginep ing sawijining panggonan nalika wengi, lan Tacoma bakal mlaku liwat wates properti kasebut, babakan lan ngoyak apa-apa sing dianggep dudu. Aku wis ndeleng Tacoma mburu rubah saka properti kasebut. Rubah lunga liwat pager, nanging ora akeh. Pitik iku aman ing wengi iku! Tundra bakal ngethok ing wayah wengi lan aku wis ndeleng dheweke mburu kewan sing dudu duweke, nanging ora asring kaya Tacoma. Loro-lorone asu manggon ing njaba kanthi nggawa wedhus, loro jaran lan wengi bebas ngubengi kandhang pitik, unggas lan unggas, sing dilindhungi saka rubah. rakun , posum lan skunk. Tanpa penjaga kawanan loro iki, aku yakin ora bakal duwe manuk maneh. Dheweke wis ngirit kaping pirang-pirang. '

Pyrenees Agung ngadeg ing ngarep wedhus sing duwe endhas ing dhadhane segawon.

Great Pyrenees Tundra (mburi) lan Tacoma (ngarep) ngawasi komplotan wedhus

Wong Pyrenees sing gedhe banget, lagi ngadeg ing dalan cedhak wong.

'Kita tuku Osa, wanita sing durung diwasa, umur 2 wulan taun 2008. Dheweke dikatutake karo telung wedhus wedhus wedhus wedhus wedhus wedok. Saiki kita duwe telung puluh wedhus, kalebu 11 wedhus lair wiwit pungkasan November. Foto iki khas polah tingkahe babagan wedhus wedhus wedhus wedhus wedhus wedhus wedhus wedhus wedhus wedhus wedhus wedhus utawa wedhus wedhus siji utawa loro liyane. Dheweke bakal terus nuduhke gambar iki udakara 30 menit, kadang kanthi mripat sing ditutup, asring mbukak mata, lan kayane pancen Buddha. Apa ana masarakat Pyrenees Agung liyane sing ngerti prilaku iki utawa wis nate weruh sing padha? Iki asu paling keren ing jagad iki. '

Tundra Pyrenees Agung mlaku-mlaku

Deleng conto liyane saka Pyrenees Agung