Informasi lan Gambar Jenis Anjing Chihuahua

Informasi lan Gambar

Vians Big Mac Attack Chihuahua sing ireng lan ireng lagi lungguh ing permukaan putih sing alus lan ana latar mburi ijo sing kabur ing mburine.

Chihuahua Pria, 'Vians Big Mac Attack, sing dijuluki Mac — dheweke jas ireng sing ireng lan ireng katon endhas sing sampurna. Dheweke wis dievaluasi dadi Perfect dening sawetara hakim. ' Foto duweni Vian Kennels ndeleng Mac liyane ing Gambar Chihuahua Kaca 1

  • Dolanan Trivia Asu!
  • Dhaptar Chihuahua Campuran Anjing
  • Tes DNA Anjing
Pangucapan

chi-wah-wah Stoli lan Roxi the Chihuahua Puppies lagi nemplek ing amben asu kanthi kemul ing sandhinge

Browser sampeyan ora ndhukung label audio.
Katrangan

Chihuahua minangka segawon dolanan cilik. Awak luwih dawa tinimbang dhuwure. Sirah bunder kanthi apik, bentuk apel lan moncong cekak lan pucuk kanthi mandheg sing wis ditemtokake. Kirik duwe titik alus ing sisih ndhuwur tengkorak sing diarani 'molera,' sing biasane ditutup nalika diwasa. Mripat sing bunder gedhe bunder wis adoh lan peteng, ruby, lan bisa uga luwih alus kanggo segawon putih. Werna mripat beda-beda lan asring peteng, nanging gen merle bisa ngasilake segawon mripat biru . Kuping sing nduwur gedhe. Dewclaws bisa dicopot. Buntute dawa, bentuk arit lan uga ditekuk ing sisih mburi utawa ing sisih. Mantel bisa cekak, dawa lan bergelombang utawa rata. Kabeh warna, warna solid, ditandhani utawa cipratan ditampa. Werna kalebu, nanging ora diwatesi, ireng, putih, kastanye, fawn, pasir, perak, sable, biru baja, ireng lan coklat lan warna parti.





Temperamen

Chihuahua minangka asu kanca sing apik. Wani, seneng banget, bangga lan ngulandara, dheweke seneng banget. Wani, nyenengake lan lincah, Chihuahuas bisa dadi kekarepan tanpa kepemimpinan manungsa sing cocog. Dheweke setya lan dadi kepenak karo sing duwe. Sawetara seneng dilat praupane. Nggawe sosialisasi kanthi apik . Kanggo sawetara, bisa uga rada angel dilatih, nanging dheweke cerdas, sinau kanthi cepet, lan nanggapi kanthi apik kanggo pelatihan sing kuat, tegas nanging lembut (penguatan positif). Bisa uga angel omah-omah . Aja nganti Chihuahua minggat karo prekara sing ora diidini asu gedhe ( Sindrom Anjing Cilik ), kayata mlumpat ing manungsa . Sanajan asu apik banget kanggo asu cilik 5 pon nyelehake sikil ing sikil nalika mulih saka omah, mula tumindak sing dominan. Yen sampeyan ngidini asu cilik iki dadi pimpinan pimpinan bakal nyebabake akeh masalah prilaku kayata butarepan, agresi karo asu liyane lan kadang-kadang karo manungsa, lan bakal dadi curiga karo wong liya kajaba sing duwe. Nalika wong liyo ana, mula bakal ngetutake saben pamindhahane, tetep cedhak. Chihuahua sing dadi pimpinane manungsa bisa uga nangkep bocah-bocah. Jenis iki umume ora disaranake kanggo bocah, ora amarga ora apik, nanging amarga umume wong nganggep Chihuahua beda karo segawon gedhe, nyebabake dadi ora bisa dipercaya. Amarga ukurane, jenis iki cenderung dadi bocah lan prekara sing katon manungsa katon ala kanggo segawon gedhe katon lucu karo segawon cilik. Asu cilik uga cenderung mlaku kurang , amarga manungsa nganggep cukup olahraga mung mlaku-mlaku sajrone awan. Nanging, mlaku-mlaku ora mung olahraga. Iki menehi stimulasi mental lan nyenengake naluri migrasi sing diduweni kabeh asu. Amarga iku, keturunan cilik kayata Chihuahua cenderung ora sopan, seneng, nglindhungi lan ora dipercaya karo bocah lan manungsa sing ora dingerteni. Chihuahuas sing dadi pimpinan pimpinan manungsa cenderung agresif kanthi asu. Pamilik sing ngerti babagan iki lan nganggep Chihuahua ora beda karo generasi gedhe, dadi pimpinan paket sing jelas, bakal entuk tingkah laku sing beda lan luwih apik saka asu cilik sing apik iki, dadi kanca cilik sing apik.

Dhuwur, Bobot

Dhuwur: 6 - 9 inci (15 - 23 cm)



Bobot: 2 - 6 pon (1-3 kg)

Masalah Kesehatan

Rawan rematik, masalah stifle, pilek lan permen karet. Uga kekeringan kornea lan glaukoma sekunder, amarga mripat sing metu. Entuk bobot kanthi gampang. Ati-ati babagan produk beracun kayata coklat utawa pupuk. Iki minangka jinis sing cilik banget lan ora bakal mbutuhake keracunan. Chihuahuas asring lair liwat bagean cesarean amarga kirik lair kanthi endhas sing cukup gedhe. Gampang patah tulang lan kacilakan liyane nalika kirik. Sawetara Chihuahuas duwe molera, bagean tengkorak sing ora ditutup sing bisa tetep mbukak sajrone urip. Iki nggawe segawon rawan cilaka. Duwe cenderung ngiris lan ngorok amarga cangkeme cilik lan cilik. Rawan stres, disebabake dening para pemilik cenderung nganggep dheweke kaya bayi cilik. Kabeh asu, sanajan segawon cilik, kudu nganggep pamilike minangka makhluk sing kuwat bisa ngatasi kabeh bungkus kasebut.

Penyakit sing kayane saya akeh ing Chihuahuas yaiku GME, sing tegese Granulomatous Meningoencephalitis. Iki dadi luwih asring ing antarane kepala apel Chis. Saiki, penyakit sistem saraf pusat sing kurang paham sing tiba-tiba bisa mogok tanpa peringatan. Kasedhiya ing telung jinis: fokus (lesi ing otak utawa utomo) multifokus (lesi ing otak lan tulang belakang uga mata) lan optik (nyebabake buta. Ana sawetara cara ngobati saiki lan sing terus dianyari minangka riset luwih lengkap ditindakake. Sanajan ana cara ngontrol asu kasebut sing bisa urip sajrone rong minggu pisanan, sayangé, ora ana tamba sing bener. Iki bisa ditambani, terkadang nganti pirang-pirang taun, nanging bisa urip maneh. Obat-obatan, tes, lan liya-liyane ing wiwitan kanggo diagnosa kanthi bener, regane regane nganti pirang-pirang ewu wong, luwih akeh ewonan maneh sing kudu dilampahi sajrone sisa asu kasebut. Nalika GME ana ing pirang-pirang jinis liyane (umume keturunan dolanan sanadyan ana liyane, nanging ana akeh wong Chihuahuas. Apike, kepala rusa Chihuahua ora gampang rawan GME, mung jinis endhas apel.



Kahanan Urip

Dheweke minangka segawon cilik sing apik kanggo urip ing apartemen. Chihuahua seneng cuaca sing anget lan ora seneng karo adhem. Dheweke butuh papan kaya segawon liyane. Amarga cilik, ora ateges bisa dijaga ing wilayah sing cilik banget.

Olahraga

Sanajan pancen nggodha nggawa makhluk alus iki, segawon cilik sing aktif mbutuhake mlaku saben dina . Dolanan bisa ngatasi akeh kebutuhan olahraga, nanging, amarga kabeh jinis, dolanan ora bakal bisa ngrampungake naluri primal. Asu sing ora bisa mlaku-mlaku saben dina luwih gampang nampilake macem-macem jinis masalah prilaku , uga masalah neurotik. Dheweke uga bakal nikmati rompi sing apik ing area terbuka sing aman tanpa timbal, kayata pekarangan gedhe sing dipager.

Pangarep-arep Urip

Udakara 15 taun utawa luwih.

ukuran uwuh

Udakara 1 nganti 3 anak kirik

Ngresiki

Jas sing alus lan cekak kudu disapu alon-alon utawa sasapu nganggo kain lembab. Jas sing dawa kudu disapu saben dina nganggo sikat wulu sing alus. Ngumbah kalorone, sepisan saben wulan, kanthi ati-ati supaya ora entuk kuping ing banyu. Priksa kuping kanthi rutin lan gunakake kuku kanthi trima. Jenis iki minangka gudang rata-rata.

Asal Usul

Iki minangka jinis paling tuwa ing bawana Amerika lan jenis paling cilik ing saindenging jagad. Asal saka Meksiko, ing kana entuk jeneng saka Negara Chihuahua Meksiko. Mung digawa menyang Eropa ing pungkasan abad kesembilan belas. Keturunan sing digunakake kanggo nggawe Chihuahua ora jelas, nanging ana sing nganggep asale saka Fennec Fox. Anjing-anjing kasebut suci kanggo bangsa India Pra-Columbian lan uga dadi ingon-ingon populer kanggo kelas ndhuwur. Anjing-anjing kasebut regane ukurane lan paling larang regane kanggo sawetara petani nalika bobote kurang saka 1,1 kg / 1,3 kg.

Klompok

Kidul, Toy AKC

Pangenalan
  • ACA = American Canine Association Inc.
  • ACR = Pendaptaran Canine Amerika
  • AKC = Klub Kennel Amerika
  • APRI = American Pet Registry, Inc.
  • ANKC = Klub Kennel Nasional Australia
  • CKC = Klub Kennel Kanada
  • CKC = Klub Kennel Continental
  • DRA = Registrasi Anjing Amerika, Inc.
  • FCI = Fédération Cynologique Internationale
  • KCGB = Klub Kennel Inggris Raya
  • NAPR = Registry Purebred Amerika Utara, Inc.
  • NKC = Klub Kennel Nasional
  • NZKC = Klub Kennel Selandia Baru
  • UKC = Klub Kennel Bersatu
Maxwell, Milo lan Matilda the Chihuahuas lagi lungguh jejer ing jubin kayu jamban. Kepala Milos miring ing sisih kiwa lan sirahe Matildas miring ing sisih tengen

'Kita entuk Stoli (tengen) 3 taun kepungkur nalika kuliah ing sisih wétan ing UNC. Gambar pertama yaiku umure 7 minggu. Dheweke minangka fawn jas cekak kanthi sable ireng. Nalika dheweke tambah tuwa, sable ireng surem lan dheweke meh kabeh ora duwe rambut kajaba garis ireng ing buntute. Kita kudu kerja keras supaya dheweke ora entuk ' sindrom segawon cilik , 'sing nggawe akeh jinis dolanan seneng lan ora disenengi wong liya. Dheweke ikatan karo akeh kanca lan anggota kulawarga lan aku nggawa dheweke mlebu kelas lan aku uga ing bis. Aku malah nggawa dheweke ngasuh bayi lan saiki dheweke tresna marang bocah-bocah sing dudu sipat umum kanggo segawon cilik. Amarga kerja keras kita kanggo nganggep dheweke kaya segawon lan dudu dolanan cilik sing ringkih tumindak sing apik lan ora medeni wong lan lingkungan anyar. Dheweke uga ngerti luwih saka 15 trik lan seneng tampil! Stoli umure 3,8 pon lan umure meh 3 taun. Kurang luwih sewulan kepungkur, kita mutusake njaluk kanca dolanan kanggo Stoli sing ukurane dhewe. Gambar kapisan iki yaiku Roxi kanthi 8 minggu 15 ons. Dheweke minangka Chihuahua sing wis dawa rambut lan kudu nganti 3-3,5 kilogram nalika wis diwasa. Rambute dawa dawa ora bakal diwasa nganti umure umur 1 1/2 taun, lan nalika semana dheweke bakal nemoni 'bocah cilik' yaiku tataran remaja sing kikuk kanggo katurunan dawa ing antarane jaket kirik lan diwasa. Werna kanthi teknis ireng lan samak kanthi kerah putih lan sikil putih. Dheweke uga duwe tandha tandha sing menehi pola biru lan ireng sing katon ing jas. Gen gen merle nyedhiyakake warna sing paling akeh ing sisih ireng jas dheweke sing ninggalake abu-abu / biru. Iki uga mengaruhi warna mata, sing biru lan coklat marmer. Chihuahua merle dilarang saka sawetara organisasi ing saindenging jagad, nanging AKC isih ngidini kasebut ing ring acara kasebut. Alasan kasebut bisa uga ana masalah kesehatan sing ana gandhengane karo gen. Nanging kita tresna marang Roxi cilik, lan dheweke sehat banget lan tuwuh kanthi cepet! Mlaku-mlaku ngubengi kutha karo wong loro iki, kita terus mandheg ditakoni segawon apa lan menehi katrangan sing lucu. Bubar iki kita krungu bocah-bocah bengok-bengok 'Ibu katon saka Beverly Hills!' amarga film Disney sing anyar. '

Anak kirik Chihuahua warna-warni nganggo krah ijo kanthi tag balung gedhe digantung lan lungguh ing sandhing kewan boneka mewah lan ing mburi dolanan tali.

'Iki bayi Chi, saka kiwa: Maxwell (6 wulan), Milo (9 wulan) lan Matilda (uga 9 wulan). Nalika Milo lan Matilda ana ing sisih gedhe skala Chi ing 7 lan 9 lbs., Maxwell ukurane luwih rata-rata udakara 4½ lbs. Milo rada adoh ing sisih kesed dibandhingake karo wong loro liyane lan kadang-kadang mung njagong nonton wong liya lagi dolanan. Dheweke uga rada ora aman, sing lagi ditindakake karo dheweke. Nanging kabeh padha tresna banget lan seneng banget nuduhake ambungan karo dheweke manungsa lan sapadha-padha. Kadhangkala dheweke bakal turu ing srengenge sing adus adhep-adhepan lan priksa manawa kabeh katon paling apik. Banjur dheweke bakal dikubur nganggo kemul, bantal, lan liya-liyane nganti dikembangake mung cukup supaya kepenak banjur banjur turu maneh. Nalika ora ana siji-sijine ' alpha '(Iki minangka tugas manungsa, apa ?!) wanita kita, Matilda minangka sing paling bossy saka klompok kasebut. Yen dheweke pengin main, luwih becik sampeyan main yen ora sampeyan bakal entuk 'tendhangan kuldi' nganti reaksi. Wanita khas! (lan ya, aku bisa ngomong amarga aku wadon!: o)

'Aku pancen wong asu gedhe lan ora nate seneng asu cilik . Nanging, nalika pengin tambahan anyar ing omah kita, aku nuli riset lan nemokake Chihuahua paling cocog karo kekarepanku ing asu. Jebule padha ngluwihi pangarepanku nalika tindak saka siji nganti telung Chihuahua sajrone 3 wulan cekak tanpa rasa getun.

'Aku wis nonton acara Cesar Millan suwene wis pirang-pirang wulan lan wiwit nggunakake akeh teknike. Nalika anak kirik isih enom lan bisa digunakake kaya umume, dakkira nggunakake teknik kasebut bakal mbantu dheweke dadi wong diwasa sing seimbang. Mesthi, saya akeh nonton, saya akeh sinau, mula aku uga dadi ' pimpinan pimpinan makarya terus. ' Anak kirikku pancen wis mikir lan minangka conto yen sampeyan bisa ndeleng, dheweke gampang 'bisa foto'. : o) '

Monkey the Chihuahua Puppy lagi pasang bantal mewah kembang jambon lan kuning

'Jasper yaiku Chihuahua merle biru umur 9 minggu bobote 1,4 lbs. Dheweke teror cilik, nanging bocah lanang sing umume. '

Tiqi si Chihuahua sing putih lan putih lagi ndableg ing kasur lan ndeleng wadhah kamera

'Monyet yaiku Chihuahua umur 10 minggu. Dheweke jenenge Monkey amarga dheweke terus munggah ing pundhak lan memuji pisang, mula aku mikir 'Monyet' pancen pas karo dheweke. Dheweke seneng banget, seneng main lan seneng nduwe. Dheweke wis rampung pad dilatih saiki lan ngerti lenggah ! Dheweke urip karo 2 wong diwasa, 2 remaja (15 lan 16) lan 2 bocah cilik (7 lan 11) lan dheweke tresna karo kabeh wong. Nanging, banget nempel karo aku (umur 16 taun). Kethek diperkirakan bobote udakara 3 lbs. wis tuwa. Dheweke pancen pinter lan sopan santun, kaget. Kethek mesthi a lapdog lan ngetutake aku ing endi wae !! Seneng nitih mobil lan banget uga sosialisasi . Aku wis nonton Cesar Millan udakara 3 taun saiki lan wis maca bukune. Dheweke apik tenan lan wis mulang babagan psikologi asu, mula dheweke pancen dadi idola saya. Kethek iku asu sing imbang lan aku mulang marang dheweke supaya ora duwe pikiran mlaku liwat kula utawa nyoba ngontrol aku kanthi cara apa wae. Sanajan dheweke rusak, dheweke ngerti sapa bos . Aku ora bisa mbayangake uripku tanpa Monyet cilik lan kudu ngenteni pirang-pirang taun. Aku mung bakal duwe Chihuahuas, dheweke kalebu jinis sing luar biasa lan seneng banget !! '

Boo Chihuahua ireng lagi kemul ing kemul biru mengkilap lan nyawang sisih kiwa ndhuwur

'Iki umure 8 wulan, 4,5-pon. Chihuahua Tequila. Kita nyebut dheweke Tiqi minangka julukan lan kita seneng banget mati. Dheweke sregep banget lan aku seneng ndeleng dhaptar situs sing kudune mlaku saben dina . Akeh wong sing mikir amarga dheweke isih cilik, mula dheweke ora butuh, nanging polahe luwih apik nalika olahraga. Dheweke sosial banget lan percaya manawa ana wong sing bisa ndeleng ana ing bathi kasebut. Dheweke ora nate sinau babakan, sing cocog kanggo kita. Dheweke apik karo segawon lan bocah liyane lan pinter banget! Kita bisa ngajari dheweke lungguh, goyangake nganggo tangane kiwa lan kiwa, lan 'mlaku lumayan' sajrone seminggu! Iki dheweke siyap-siyap turu ing PJ. '

tikus ireng lan coklat
Close Up - Chihuahua coklat lagi nggoleki wadhah kamera. Tembung - Natalia Washington 2009 - wis overlay

Iki Boo, Chihuahua ireng ireng kanthi umur 1 taun, bobote 6 kilogram. Ireng padhet dudu warna sing umum dienggo ing jinis Chihuahua.

Anak kirik Chihuahua coklat lagi lungguh ing karpet lan ndeleng wong sing duwe

Chihuahua diwasa coklat

Blondie the Chihuahua lagi nggunakake sabuk ing antarane priya lan wanita sing nunggang motor. Kabeh wong nganggo helm lan kacamata hitam

Kirik Chihuahua warna coklat

'Blondie, Chihuahua kita yuswa 9 taun lan wis nunggang karo kita sajrone 5 taun kasebut. Blondie nitih 1000 mil. Kita nggawa dheweke ing perjalanan adoh. Yen kita mandheg mangan, dheweke duwe tas, dheweke bakal lungguh kanthi tenang nalika mangan (mesthine panganan bakal disuntak ing tas). Dheweke minangka asu paling apik sing duweni. Dheweke seneng karo kita ing endi wae. Aku nggawe kantong nunggang kulit lan klambi kulit kanggo segawon. Aku adol ing rally motor lan dheweke model sing apik. Gambar sing dak kirim mau dijupuk dening kancane sing lagi arep numpak Bonnie lan Clyde ing Louisiana. Anjingku asu imbang. Nyatane, kita nonton Cesar kanthi rutin. Ing salah sawijining episode, dheweke nulungi pasangan ing California supaya bisa nunggang asu, yaiku Jack Russell. Ing wiwitan episode kasebut, segawon nganggo klambi sing dituku ing eBay. Mesthi wae, aku dadi tukang asu, mula saben dina bisa kerja bareng karo aku. '

Waca conto liyane saka Chihuahua

  • Dhaptar Chihuahua Campuran Anjing
  • Dhaptar Anjing Mripat Biru
  • Asu Cilik vs.
  • Ngerti Tumindake Asu
  • Anjing Chihuahua: Patung Antik sing Bisa Dikoleksi