Informasi lan Gambar Jenis Anjing Cane Corso Italiano

Informasi lan Gambar

Loro segawon anakan gedhe banget, brindle ireng lan fawn nganggo topeng ireng, loro kanthi awak otot lan endhas gedhe lungguh jejer ing njero omah ing lantai sing atos

Hank (kiwa) Cane Corso umur 4 taun karo kancane paling apik Rosie the Cane Corso umur 10 wulan. Waca liyane saka Hank lan Rosie .

  • Dolanan Trivia Asu!
  • Dhaptar Cane Corso Italiano Campuran Dogs
  • Tes DNA Anjing
Jeneng liya
  • Asu jagal
  • Sisilia Cabang
  • Mastiff Italia
Pangucapan

KAH-neh COR-soh

Katrangan

Cane Corso Italiano minangka segawon ukuran amba, dibangun kanthi kuat nanging elegan, kanthi otot sing kuat lan dawa. Beda banget, dheweke ngandhakake kekuwatan, ketangkasan lan ketahanan. Konformasi umum yaiku kewan mesomorphic sing awake luwih dawa tinimbang dhuwur ing layu, selaras karo bentuk lan ora harmoni tumrap profil kasebut. Mucung amba lan jero banget. Ambane moncong kudu meh padha karo dawane sing tekan 3,4 / 10 saka total dawa endhas. Ambane luwih saka 50% dawane moncong. Amarga podo karo sisih moncong lan kebak lan jembaré rahang kabeh, pasuryan ngarepan moncongane rata lan persegi. Jembatan hidung duwe profil rektuminear lan luwih rata. Profil sisih ngisor muncung ditemtokake dening lambe ndhuwur wilayah suborbital nuduhake pahat sing sithik banget. Pemberhentian kasebut ditandhani banget amarga sinus frontal sing maju lan gedhe banget lan amarga lengkungan superciliary sing misuwur. Gulu rada dibengkokake. Bentuk gulu bagean oval, kuwat, otot banget. Awak kompak, kuwat lan otot banget. Kulite rada kandel. Gulu praktis tanpa dewlap. Sirah kudu ora kerut. Pigmen membran lendhut ireng. Pigmen tlapak sikil lan kuku kudu peteng. Mantel kasebut rambut cekak nanging ora mulus, kanthi tekstur vitreous, mengkilap, taat, kaku, kandhel banget, kanthi lapisan cahya sing dadi luwih kenthel ing musim salju (nanging ora bakal tuwuh ing rambut sing nutupi). Dawane rata-rata udakara. 2 / 2,5 cm. Ing layu, gumpalan, pinggir mburi paha lan ing buntute tekan udakara. 3 cm tanpa nggawe pinggiran. Ing moncong rambut rambute cekak, alus, manut lan ora luwih saka 1 / 1,5 cm. Werna: ireng, abu-abu plum, batu tulis, abu-abu enom, biru / abu-abu, Fawn cahya, Fawn rusa, Fawn peteng lan tubby (garis-garis ditandhani kanthi warna-warna warna abu-abu lan abu-abu). Ing subjek fawn lan tubby, ana topeng ireng utawa abu-abu mung ing moncong lan ora kudu ngluwihi garis mata. Tambal putih cilik ing dodo, ing pucuk sikil lan ing jembatan irung ditampa.





Temperamen

Tuhu banget, gelem nyenengake lan tenang ing omah, Cane Corso pancen cerdas banget lan bisa latihan. Aktif lan pikiran sehat, dheweke minangka segawon sing njaga lan nglindhungi sing ora padha. Cane Corso Italiano pancen apik karo bocah-bocah ing kulawarga. Tertulis lan tresna karo sing duwe, dheweke protèktif nanging alus. Cane Corso nduweni sipat sing stabil banget. Iki nggawe asu pengawal lan pengawas. Ora bakal ngumbara saka omah. Dheweke tetep cedhak karo bendarane. Yen prelu, dheweke dadi pelindung wong, omah lan properti sing wani banget. Cane Corso dudu asu gelut. Dheweke dikembangake minangka asu kerja sing kuat sajrone atusan taun. Mula, dheweke ora bakal metu ‘golek’ padu, nanging ing sisih liya dheweke ora bakal mundur saka segawon liyane sing nyoba nguwasani dheweke. Cane Corso mbutuhake pemilik sing berpengalaman sing ngerti cara nampilake panguwasa alam kanggo asu kasebut. Bisa dadi agresif karo wong liya lan segawon liyane yen ora sosialisasi utawa yen ndeleng ing ndhuwur manungsa ing pesenan pecking . Sampeyan kudu sosialisasi kanthi tliti nalika bocah cilik. Disaranake banget supaya asu-asu kasebut kebak manut dilatih . Yen Cane Corso wis dilatih kanthi lengkap karo pamilik sing mantep, manteb ing ati lan konsisten, aturane segawon kudu dituruti nempatno watesan sing jelas apa sing bisa lan ora bisa ditindakake, uga nyediakake saben dinane olahraga mental lan fisik , Cane Corso bakal dadi kanca sing apik. Sinau apa sing nggawe obah kewan kewan lan nambani trah sing cocog. Wong sing curiga karo wong liya, nanging apik banget karo kulawarga, Corso sing seimbang bakal sabar karo wong liya yen ana sing duwe. Nalika diangkat kanthi bener , segawon kasebut kudu manut karo kabeh anggota kulawarga. Kuping Corso wiwitane dipotong kanggo nulungi srigala nalika nglindhungi ternak. Kupinge luwih sensitif tinimbang awak liyane. Umume, prakteke ora bisa ngrasakake rasa lara, mula akeh pamilik Corso asring kuciwa amarga sistem kandhungan 'pager sing ora katon' listrik ora ngalangi segawon.

Dhuwur, Bobot

Dhuwur: Pria 24 - 27 inci (64 - 68 cm) Wanita 23 - 25 inci (60 - 64 cm)



Bobot: Lanang 99 - 110 pon (45 - 50 kg) Wanita 88 - 99 pon (40 - 45 kg)

Masalah Kesehatan

Iki minangka segawon sing kuat karo masalah balung lan sendhi khas trah raksasa.

Kahanan Urip

Cane Corso ora apa-apa ing apartemen yen olahraga cukup. Dheweke bakal kepenak urip ing njaba omah yen wis papan perlindungan sing cukup.



Olahraga

Jenis atletik iki butuh olahraga rutin. Dheweke dadi kanca jogging sing apik banget, lan yen ora jogging saben dina, kudu paling ora siji mlaku dawa, cepet saben dina .

Pangarep-arep Urip

Udakara 10-11 taun.

Ukuran uwuh

Udakara 4 nganti 6 anak kirik

Ngresiki

Cane Corso ora mbutuhake dandan. Kadhangkala sisir lan sikat kanggo nyopot rambut sing wis mati. Jenis iki minangka gudang ringan. Sawetara Cone Corso bisa uga drool utawa slobber , apamaneh nalika hawa panas utawa sawise ngombe.

Asal Usul

Cane Corso Italiano minangka jinis Cane Corso asli. Asale saka Italia. Gandheng raket karo Neapolitan Mastiff . Wis pirang-pirang taun dheweke dadi kanca terkenal saka populasi Italic. Makarya minangka properti, sapi lan segawon penjaga pribadi lan uga digunakake kanggo mburu. Ing pungkasan, dheweke nemokake wilayah pengawetan sing apik banget ing sisih kidul Italia, utamane ing Puglia, Lucania lan Sannio. Jeneng Cane Corso tegese 'asu mlayu' ing basa Italia. Tebu tegese 'asu' lan Corso tegese 'mesthi'. Coursing minangka olahraga nguber game karo segawon sing ngetutake kanthi ndeleng tinimbang mambu. Cane Corso ditampa ing kelas macem-macem AKC ing taun 2008.

Klompok

Mastiff

asu sled apa
Pangenalan
  • ACA = American Canine Association Inc.
  • ACR = Pendaptaran Canine Amerika
  • AKC = Klub Kennel Amerika
  • APRI = American Pet Registry, Inc.
  • DRA = Registrasi Anjing Amerika, Inc.
  • FCI = Fédération Cynologique Internationale
  • NAPR = Registri Purebred Amerika Utara, Inc.
  • NKC = Klub Kennel Nasional
Zeus the Cane Corso Italiano Dog lagi lungguh ing jubin linoleum lan katon munggah cangkeme lan ilate nganggo bandana biru lan tali biru

Zeus Mastiff Italia umur 1 taun

Kirik Khan the Cane Corso Italiano lagi lungguh ing kursi lan nyawang nengen

Khan kirik Cane Corso Italiano sing bermata biru kanthi umur 9 minggu— 'Khan umure 9 minggu lan bobote 20 kilogram. Dheweke minangka bocah cilik sing pinter sing wis nuduhake pratandha njaga omah . Dheweke sinau kabeh wektu saka bocah umur 4 taun Dane Agung mbakyu, Zendri. Dheweke uga wis nggawa kirik ing jero lan dheweke tresna marang adhine. '

Shady the Cane Corso Italiano lagi lungguh ing lemah konkrit lan ana pager rantai ing mburi

Shady the Cane Corso Italiano umur 2 1/2 taun

Lapangan GCH

Solomon GCH Campo dening RockHaven the Cane Corso Italiano umur 5 taun— 'Solomon minangka Juara AKC sing pertama banget kanggo generasi corso tebu. Dheweke uga duwe sawetara gelar kerja. '

Nero lan Cassie Cane Corso Italianos ngadeg ing sandhinge karo bata lan grumbulan ing mburi

'Nero lan Cassie minangka asil ternak unggul saka garis keturunan impor lan domestik sing paling apik. Dheweke kalebu AKC lan ICCF. ' Foto duweni Brusco's Cane Corso

Nero the Cane Corso Italiano ngadeg ing lapangan kanthi bukit ing latar mburi. Nero nggoleki sisih kiwa

'Iki umur Nero umur 1 1/2 taun, bobote 125 kilogram. Nero minangka asil ternak unggul saka garis keturunan impor lan domestik sing paling apik. Watake pancen sampurna lan muga-muga sampeyan bakal setuju manawa konfirmasie minangka cara sing dikarepake. Aku ora duwe wektu kanggo nuduhake, nanging rasane gambar bisa ngomong dhewe. Dheweke minangka AKC lan pangguna-ICCF. ' Foto duweni Brusco's Cane Corso

Cassie tan Cane Corso Italiano lagi ngadeg ing njaba lan ndeleng kiwa

'Castano Savrona aka Cassie asale saka garis sing mung kalebu aliran getih impor lan domestik sing paling apik. Dheweke minangka putu Panah legendaris. Dheweke AKC lan pangguna-ICCF. ' Foto duweni Brusco's Cane Corso

Duce Cane Corso Italianos lagi lungguh ing njaba ngarep kothak es. Duce nggoleki nengen

Juara Italia Duce, foto kanthi idin saka Burgwald Kennel, Wiwit 1995

Profil Kiri - Cane Corso Italiano ngadeg ing njaba lan ana telung mobil ing dalan sing ana ing mburine

Foto duweni saka Stormy Winns Kennel

Close Up - Barone the Cane Corso Italiano Puppy lagi lungguh ing papan ireng lan ndeleng sisih kiwa

Barone kirik Cone Corso jam 12 minggu

Deleng conto liyane saka Cane Corso

  • Ngerti Tumindake Asu
  • Dhaptar Anjing Penjaga
  • Anjing Cone Corso Italiano: Patung Antik sing Bisa Dikoleksi