Informasi lan Gambar Jenis Anjing Belgian Malgian Belgian

Informasi lan Gambar

Anjing angon gedhe, coklat lan ireng kanthi kuping gedhe lan buntut dawa lungguh ing suketan ing ngarep omah tan kanthi ngarepe watu.

Malgian Belgian umur 7 wulan

Jeneng liya
  • Gembala Belgian Malinois
  • Malino
  • Asu Gembala Belgia
  • Angon Malinois
Pangucapan

MAL-in-wah Belgia Anjing angon gedhe coklat, samak lan ireng kanthi rambut cekak njagong ing njaba, cangkeme mbukak lan ilat nongkrong

Browser sampeyan ora ndhukung label audio.
Katrangan

Mallandia Belgian duwe awak sing asring diarani persegi, amarga bentuk sing katon nalika sikil lan topline katon saka sisih. Dodo jero. Topline wis rata, miring rada ing layu. Ukuran endhas umume padha karo awak. Tengkorak warata kanthi jembar lan dawane padha jarak. Muncung rada runcing lan dawa padha karo ndhuwur tengkorak kanthi mandeg moderat. Irung ireng lan lambene sing kenceng. Untu kepenak ing gunting utawa gigitan level. Mripat ukurane almond kanthi medium coklat. Kuping sing nduwe wujude segi telu. Buntut kuwat ing dhasar kanthi balung tekan pucuk. Sikile bentuke kaya kucing. Dewclaws bisa dicopot. Tahan cuaca, jas dobel cekak lan lurus. Werna jas duwe warna coklat nganti abang dadi mahoni nganti ireng, kanthi rambut ireng ing rambut. Topeng lan kuping ireng. Ing sangisore awak, buntut lan mburi ana sing luwih alus. Rambut ing gulu katon kaya krah, amarga rada suwe.





Temperamen

Mallandia Belgia minangka salah siji saka papat kéwan wedhus Belgia. Anjing sing padhang banget lan manut, dheweke wis tekad lan tliti kanthi naluri protèktif lan teritorial sing kuwat. Sosialisasi kanthi becik supaya ora dadi isin utawa sensitif. Mallandia Belgia butuh master sing berpengalaman sing tegas, nanging ora abot. Yen sampeyan kasar utawa sombong, mula bakal ora bisa digunakake. Pamilik kudu nampilake kapercayan, panguwasa alam liwat asu. Aturan sing konsisten kudu disetel lan digawe cetha. Jenis iki nglindhungi kanthi naluri, mula kudu dilatih lan sosialisasi kanthi apik wiwit cilik. Kirik kudu sosialisasi wiwit lair. Apik kanggo ngetrapake kerja lan kompetisi, segawon kasebut nggawe polisi apik banget asu penjaga . Jinis kerja saiki dadi pendhudhukan utama. Nanging, nggawe kewan kewan sing apik banget yen duwe pamilik sing bisa nantang pikirane kanthi kepemimpinan. Dheweke pancen waspada, waspada, lan setya. Mallandia Belgia apik karo bocah-bocah yen sosialisasi kanthi apik karo dheweke. Jenis iki kudu dadi bagean saka kulawarga lan ora dikunci ing kennel. Dheweke butuh kepemimpinan, olahraga saben dinane bebarengan karo latihan lan kekancan, amarga ora ana prelu dadi ngrusak lan angel ditangani. Mallandia Belgia minangka energi sing dhuwur, kanthi kapasitas mental sing dhuwur, lan gampang dingerteni. Sampeyan kudu tugas, apa maneh yen sampeyan ngatasi garis kerja. Ati-ati nalika ngenalake asu iki kéwan cilik sing ora nganggo kéwan cilik . Iki bisa dadi dominan karo segawon liyane lan butuh pemilik sing bisa komunikasi karo asu yen dominasi minangka prilaku sing ora dikarepake. Yen wis dipasyarakatake kanthi bener karo kucing lan kewan liyane, mula ora bakal ana masalah. Mallandia Belgia bisa uga ditampilake kanthi naluri tumindak angon kayata ngoyak lan ngubengi, obah kanthi cepet nganti pirang-pirang jam lan nuli tumit ing wong. Dheweke kudu diwulang supaya ora nindakake iki marang wong liya. Iki asu sing nuntut banget. Kudu nduweni sing duwe pengalaman amarga gampang dikendhaleni manawa pemilik ora ngerti cara nangani. Cara pamilik segawon kanggo menehi asu bisa ngasilake beda temperamen lan agresivitas . Dhiskusi karo wong sing ngalami trah sadurunge sampeyan tuku segawon. Anjing-anjing iki asring nyengsemake, ora mung tuku tuku mung ing cathetan prestasi lan penampilan. Mung nganggo jinis asu iki yen sampeyan wis ngerti apa tegese alpha .

Dhuwur, Bobot

Dhuwur: Pria 24 - 26 inci (61 - 66 cm) Wanita 22 - 24 inci (56 - 61 cm)



Bobot: 55 - 65 pon (24 - 29 kg)

Masalah Kesehatan

Iki jenis sehat lan sehat ora duwe masalah kesehatan utama. Sawetara masalah cilik sing katon yaiku alergi kulit, masalah mripat, rasa isin sing gedhe banget, agresivitas sing gedhe banget lan kadang-kadang displasia pinggul lan displasia sikut.

Kahanan Urip

Malgian Belgia ora masalah ing apartemen yen cukup digunakake. Iki umume aktif ing njero ruangan lan paling apik paling ora kanthi paling ukuran yard. Jenis iki luwih milih iklim sing adhem, nanging adaptasi apik kanggo wong liya. Bisa urip ing njobo nanging luwih seneng karo umate.



campuran dachshund lan chihuahua miniatur
Olahraga

Iki minangka asu kerja sing wis biasa urip ing njaba ruangan sing aktif. Kayane kudu akeh olahraga, kalebu a mlaku dawa saben dinane . Kajaba iku, bakal entuk manfaat banget yen ora nganggo tali ing wilayah sing aman.

Pangarep-arep Urip

Udakara 12-14 taun

Ukuran uwuh

Rata-rata 6 - 10 anak kirik

Ngresiki

Jas sing apik lan ringkes saka Malinois gampang diopeni. Sikat kanthi rutin nganggo sikat sikat rambut lan adus yen perlu banget, amarga adus ngilangi anti banyu jas. Jenis iki minangka gudang sing tetep entheng, nanging akeh banget ngeculake kaping pindho saben taun.

Asal Usul

Mallandia Belgia dijenengi sawise jeneng kutha Malines ing Belgia. Nalika Belgian Malinois isih langka ing AS, nanging iki misuwur ing Belgia, negara asale. Iki minangka salah sawijining patang macem-macem asu domba Belgia, Mallandia Belgia, Tervuren Belgia , Groenendael Belgia , lan sing kurang populer Laekenois Belgia , sing kabeh duwe dhasar sing padha. Ing negara-negara lan klub-klub berkembang biak, kabeh papat asu dianggep padha lan beda jinis ing jas. Kabeh papat asu nuduhake standar jenis ing kabeh negara kajaba AKC, sing wiwit taun 1959 ngakoni minangka jenis sing beda-beda lan ora ngakoni salah siji saka papat kasebut Laekenois ), dene UKC, sing uga dadi pendaptaran A.S. ngakoni kabeh papat jinis minangka siji jinis. Serbaguna lan cerdas banget, kabeh papat jinis domba ing Belgia unggul ing macem-macem bakat, kalebu nanging ora winates, kerja polisi kayata, narkotika lan deteksi bom, perlindungan lan Schutzhund, nggoleki lan ngluwari, uga manut, prigel, nglacak, angon, sled lan kreta narik lan minangka pandhuan kanggo wong wuta lan asisten cacat. Anjing sing dhuwur banget lan cerdas iki butuh kepemimpinan, bisa nantang, lan olahraga kanthi apik saben dinane dudu kanggo kabeh wong, nanging bisa nggawe kanca kulawarga sing apik karo pihak sing duwe omah. Mallandia Belgia minangka sing pertama saka papat domba sing nggawe jinis. Nganti papat liyane diadegake kanthi jinis kasebut, dheweke diarani 'Berger Belge a court poil autre que Malinas,' sing tegese 'Sheepdog berlapis pendek Belgia sing dudu Malinois.' Saiki kabeh papat wedhus misuwur ing Belgia, kanthi Laekenois lan Malinas asring digunakake minangka asu jinis kerja, tinimbang Groenendael Belgia lan Tervuren nanging kabeh jinis isih nggawe buruh sing apik banget.

Klompok

Herding, AKC Herding

Pangenalan
  • ACA = American Canine Association Inc.
  • ACR = Pendaptaran Canine Amerika
  • AKC = Klub Kennel Amerika
  • ANKC = Klub Kennel Nasional Australia
  • APRI = American Pet Registry, Inc.
  • CKC = Klub Kennel Kanada
  • CKC = Klub Kennel Continental
  • DRA = Registrasi Anjing Amerika, Inc.
  • FCI = Fédération Cynologique Internationale
  • KCGB = Klub Kennel Inggris Raya
  • NAPR = Registri Purebred Amerika Utara, Inc.
  • NKC = Klub Kennel Nasional
  • NZKC = Klub Kennel Selandia Baru
  • UKC = Klub Kennel Bersatu
Adonis angon Malino sing ngadeg ing bukit sing watu katon mburi

Dante, Malinios Belgia umur setaun bobote 34 kg (34 kg) ditulungi ing Belgia.

Akeh kirik Malinios Belgia sing ngadeg ing njaba ing suket ing sacedhake bukit rereget

'Adonis minangka Pangon Mallandia Belgian sing apik banget. Dheweke wis dadi kanca apik kanggo bojoku lan aku, lan saiki uga anak wadon sing meh 2 taun. Aku maca akeh sadurunge njupuk dheweke dadi anak kirik (umur 6 minggu), kanggo nyiapake kanggo mundhak Pangon Jerman — Paling ora iku rencana nganti aku ketemu Adonis. Aku makarya kanthi kapasitas intervensi prilaku, lan siyap banget kanggo konsisten lan mulang karo tangan sing tenanan nanging apikan . Adonis pancen sinau kanthi cepet, nanging asu banget kuwatir. Dheweke luwih seneng nyenengke aku tinimbang kerja golek panganan. Ngatasi rasa wedi marang meh kabeh perkara anyar wis dadi tantangan terus-terusan, nanging kita bisa ngatasi rasa wedi anyar kanthi pandhuan sing tetep lan konsisten. Kita sekolah ing ketaatan, nanging rumangsa pancen remedial lan alon kanggo kita kabeh. Kita mandheg, nanging tetep kerja ing omah. Adonis ngontrol awake dhewe lan ‘trik’ kanggo nglipur wong diwasa lan bocah. Adonis pancen apik karo kewan liya yen wis dikenal kanthi bener. Dheweke antusias, ngomong, lan protektif. Dheweke yaiku asu njaga Fantastic , lan paling waspada yen bojoku (Alpha) ora ana ing omah. Sanajan aku nglatih Adonis, dheweke saiki tumindak paling apik kanggo bojoku nalika metu mlaku . Dheweke seneng mlaku dawa, bisa ngeculake tali lan isih bisa ngontrol swara. Kita nggunakake kombinasi printah swara lan tangan. Adonis pancen hebat dolanan ndhelik, nyekel lan ngoyak bal, lan nglangi. Adonis minangka asu sing dakkepengini nalika isih bocah, nanging ora bisa. Nduwe asu nalika wis diwasa luwih akeh tinimbang sing dakkarepake. Ngerti carane mulang segawon lan dadi pimpinan pack efektif tenan nambah K9 - sesambetan manungsa. '

kangal nyampur ireng lan putih
Katie wong Malgian saka Belgia sing ndekek ing kayu karo cangkeme lan ilat

Akeh kirik Malinios Belgian umur 4 wulan— 'Dheweke asu sing aktif, cerdas, apik banget.'

Clara Malgian Belgia sing ngadeg ing omah cedhak kursi pawon

Iki yaiku Katie, Mallandia Belgia sing umur 5 taun. Dheweke dadi mitra pamilike suwene 2 taun ing US Coast Guard. Dheweke saiki wis pensiun lan urip santai ing kebone omahe.

Tutup Profil Kanan - Tito ing Mallandia Belgia sing lagi lenggah ing suket ing jejere wong kanthi cangkeme lan ilat

Clara Malgian Belgian minangka asu apik sing ditulungi dening Humane Society lokal. Dheweke seneng karo wong, dolanan karo segawon lan kucing liyane.

Tito ing Belgian Mallandia mlumpat ing wastafel ngombe banyu saka mangkuk biru nalika banyune mili

Tito ing Belgian ireng Mallandia umur 6 wulan

Telung asu Belgian Malinoy sing ireng lan ireng lagi ndhelik ing jubin pawon

Tito ing Belgian ireng Mallandia umur 6 wulan lagi ngombe

'Nova, Lady lan Willow kabeh padha karo sampah. Peternakane ora bisa ngurus, mula ora kena diganggu manungsa nganti umure 5 wulan. Ing gambar kasebut, dheweke umure 7 wulan lan saiki njaluk sinau babagan segawon sosial, dudu asu kennel. '

Waca conto liyane saka Mallandia Belgia

  • Gambar Malgian Belgian 1
  • Asu Ilat Ireng
  • Ngerti Tumindake Asu
  • Anjing Pangon: Patung Antik sing Bisa Dikoleksi
  • Jinis Anjing Pangon
  • Angon Anjing
  • Dhaptar Anjing Penjaga